Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 maslah belting berbunyi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 9:27 am

hmmmmm.... dah tengahari dah ni......
motot Tokdin dag bling bling la ni....

Tokdin kena racun ngan Jajad
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 9:35 am

blalang wrote:
hmmmmm.... dah tengahari dah ni......
motot Tokdin dag bling bling la ni....

Tokdin kena racun ngan Jajad
owh ye ke...? adui pakat kena racun nih...ekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 9:37 am

agak2 brp la plak si Tok Din melabur kt kedai HM tu!!
hehehe..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 9:46 am

Tokdin nak balik kg.... nak tunjuk la skit kat org kg dia..... echewah....
running light, fog light, wing, coocase, 3rd brake light, air-horn, pelagi ek...?

Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 9:47 am

box blakang tu dia nk sarung skali k? Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 9:49 am

perghh..banyak dia nak buat tuh...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:23 am

blalang wrote:
Tokdin nak balik kg.... nak tunjuk la skit kat org kg dia..... echewah....
running light, fog light, wing, coocase, 3rd brake light, air-horn, pelagi ek...?


good2, utk keselamatan dan keselesaan Wink
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:45 am

kalau ride malam.... perlu ada ni..... UTAMAKAN KESELAMATAN

Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:46 am

betoi tu Blalang!
nk kena p cari jgk la!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:47 am

blalang wrote:
Tokdin nak balik kg.... nak tunjuk la skit kat org kg dia..... echewah....
running light, fog light, wing, coocase, 3rd brake light, air-horn, pelagi ek...?


baru baco, esey dh sosak napeh dh...tu bolun tgk kerugian yg ditanggung laie tuh...maun ICU esey...ish ish ish... albino
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:48 am

Mie-G wrote:
betoi tu Blalang!
nk kena p cari jgk la!! Wink

kalau nak bajet.... kat kedai hardware pun ada... nimer belat hinggit jer....
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:50 am

Sham, turun TT x mlm ni?
kalau ko tgk siput Ijard mlm ni, sure pengsan terus!!
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:52 am

InsyaAllah kalo urusan sy mlm ni selesai cepat...sy dtg...

lokasi urusan pon dh tk jauh dr port TT...kt cheras jaya jer...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Fri Nov 11, 2011 10:53 am

BlueThunder wrote:
InsyaAllah kalo urusan sy mlm ni selesai cepat...sy dtg...

lokasi urusan pon dh tk jauh dr port TT...kt cheras jaya jer...
terbaaeeekkk!! cheers

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Sat Nov 19, 2011 7:09 am

Owh ye..lupa plak nak tanya, belting vts ni boleh tahan sampai berapa lama ek? 10k km/j ke atau lebih..?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 3:22 am

koji wrote:
Owh ye..lupa plak nak tanya, belting vts ni boleh tahan sampai berapa lama ek? 10k km/j ke atau lebih..?
ada orang kata, tukar stiap 10k KM tp bagi aku, mcm membazir plak.
bagi aku, stiap kali service cvt tu, suh pomen check belt tu. kalau nmpk merekah, kena tukar cepat2.
maksimum aku guna sampai 15k KM jer wlaupun xde rekah!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 3:27 am

owh okay..terima kasih.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 5:44 am

Mie-G wrote:
koji wrote:
Owh ye..lupa plak nak tanya, belting vts ni boleh tahan sampai berapa lama ek? 10k km/j ke atau lebih..?
ada orang kata, tukar stiap 10k KM tp bagi aku, mcm membazir plak.
bagi aku, stiap kali service cvt tu, suh pomen check belt tu. kalau nmpk merekah, kena tukar cepat2.
maksimum aku guna sampai 15k KM jer wlaupun xde rekah!

belting lama amik buat spare...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 5:47 am

anakku wrote:
Mie-G wrote:
koji wrote:
Owh ye..lupa plak nak tanya, belting vts ni boleh tahan sampai berapa lama ek? 10k km/j ke atau lebih..?
ada orang kata, tukar stiap 10k KM tp bagi aku, mcm membazir plak.
bagi aku, stiap kali service cvt tu, suh pomen check belt tu. kalau nmpk merekah, kena tukar cepat2.
maksimum aku guna sampai 15k KM jer wlaupun xde rekah!

belting lama amik buat spare...
A'ah betul jgk cakap kau akmal..yg lama kalau masih elok, patut buat spare, in case yg pakai tu terabur, boleh la pakai yg spare tu kejap sementara nak sampai kedai ye tak?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 5:53 am

owh ye baru teringat nak bertanya :

Pagi tadi, bila aku bawak slow, lepas pulas minyak, bunyi belt langgar cover, lepas tu slow je then pulas minyak balik bunyi lagi...normal ke tuh?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 5:54 am

koji wrote:
anakku wrote:
Mie-G wrote:
koji wrote:
Owh ye..lupa plak nak tanya, belting vts ni boleh tahan sampai berapa lama ek? 10k km/j ke atau lebih..?
ada orang kata, tukar stiap 10k KM tp bagi aku, mcm membazir plak.
bagi aku, stiap kali service cvt tu, suh pomen check belt tu. kalau nmpk merekah, kena tukar cepat2.
maksimum aku guna sampai 15k KM jer wlaupun xde rekah!

belting lama amik buat spare...
A'ah betul jgk cakap kau akmal..yg lama kalau masih elok, patut buat spare, in case yg pakai tu terabur, boleh la pakai yg spare tu kejap sementara nak sampai kedai ye tak?

yes...betul koji...sbb aku klu tukar belting...yg lama aku amik x kira crack ke x crack... sbb dulu2 aku penah ada experience... tools semua ada... tp belting pulak xde... berkelah aku kat tepi highway... Razz
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 5:57 am

Hahaha..pengalaman mengajar kita tuh...habis apa kesudahannya?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 6:27 am

koji wrote:
owh ye baru teringat nak bertanya :

Pagi tadi, bila aku bawak slow, lepas pulas minyak, bunyi belt langgar cover, lepas tu slow je then pulas minyak balik bunyi lagi...normal ke tuh?

normal tu koji... belting panas kendur skit... bila panas bawak slow belting x tegang...then langgar cvt housing...
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 6:29 am

koji wrote:
Hahaha..pengalaman mengajar kita tuh...habis apa kesudahannya?

kesudahan nya ada member dtg tolong...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Mon Nov 21, 2011 6:43 am

anakku wrote:
koji wrote:
owh ye baru teringat nak bertanya :

Pagi tadi, bila aku bawak slow, lepas pulas minyak, bunyi belt langgar cover, lepas tu slow je then pulas minyak balik bunyi lagi...normal ke tuh?

normal tu koji... belting panas kendur skit... bila panas bawak slow belting x tegang...then langgar cvt housing...

Owh...sbb aku fobia la bunyi mcm tu, coz hari tu kan ada aku bagi tau, kerap sgt bunyi macam tu, kan nut clutch aku loose...tapi kalau cakap kau macam tu...tak payah aku risau lagi.


anakku wrote:
koji wrote:
Hahaha..pengalaman mengajar kita tuh...habis apa kesudahannya?

kesudahan nya ada member dtg tolong...

Nasib baik ada member noo..kalau tak..kau camping terus kat situ...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: maslah belting berbunyi   Today at 8:42 am

Back to top Go down
 
maslah belting berbunyi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» maslah belting berbunyi
» tukar spoket scooter dan belting
» Cara tukar belting...
» baru 13000 km dah nak kena overhaul sbb rod problem
» Brake System - Pad and Disc

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: