Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Need info nak lajukan sket moto ni..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:19 am

anakku wrote:
koji wrote:

okay bro...akan ku dapat kan feel dia...tapi risau gak ngan injin tuh kalau perah laju sgt...

perah je koji...biasa kan...klu x manja nanti... Very Happy ... kang bila skali perah kong trus...hehehe...

sama la mcm kita...klu dah biasa mandi hujan...klu setakat kena hujan...xkan demam...cuba x biasa...mau telan panadol 4 bijik nk kasi kebah...hehehe



betul betul betul...


Last edited by BlueThunder on Wed Oct 12, 2011 11:22 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:20 am

BlueThunder wrote:
td sy kt man sheng, siput sy tu si ah chung pulas sampai rpm 9.5K...lepas tu hold dlm 10 - 20 saat...

kalo enjin gts/vts nih tk tahan, sy rasa dia takkan bran pulas sampai lepas redline punya...

enjin siput kita ni dah penah di test di taiwan...running selama 48jam non-stop...

last year...Metal Butt...rider Pak Su...buat 1600km dlm masa 24jam pusing m'sia...ada er6 yg follow skali...tp yg sampai cuma siput kita ni je kat final point putrajaya...er6 dah breakdown kat melaka... Very Happy
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:22 am

power power...

terbukti...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:24 am

wow mmg dah terbukti siput ni power....bagusnya...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:28 am

owh lupa nak tanya, moto saya ni belt terasa kasar la.....takde masalah ke kalau macam tuh?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:29 am

koji wrote:
owh lupa nak tanya, moto saya ni belt terasa kasar la.....takde masalah ke kalau macam tuh?

gi servis cvt...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 12:17 pm

anakku wrote:
koji wrote:
owh lupa nak tanya, moto saya ni belt terasa kasar la.....takde masalah ke kalau macam tuh?

gi servis cvt...
orait..service CVT berapa cost ek?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 12:21 pm

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
owh lupa nak tanya, moto saya ni belt terasa kasar la.....takde masalah ke kalau macam tuh?

gi servis cvt...
orait..service CVT berapa cost ek?

x mahal...rm20-25 je
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 12:23 pm

anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
owh lupa nak tanya, moto saya ni belt terasa kasar la.....takde masalah ke kalau macam tuh?

gi servis cvt...
orait..service CVT berapa cost ek?

x mahal...rm20-25 je
orait..thanks bro....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 1:52 pm

Tadi balik keje try pulas full throttle, cuma boleh sampai 130km/j sahaja, banyak laju wooo....lokasi kejadian jalan taman connought sampai tol metramac (tol RM0.50), masuk NPE sampai tol dato harun...gile la...mcm tak percaya lenjan moto ni kaw kaw....kesian dia.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 3:47 pm

koji wrote:
Tadi balik keje try pulas full throttle, cuma boleh sampai 130km/j sahaja, banyak laju wooo....lokasi kejadian jalan taman connought sampai tol metramac (tol RM0.50), masuk NPE sampai tol dato harun...gile la...mcm tak percaya lenjan moto ni kaw kaw....kesian dia.

ok la tu 130kmh...kita tunggu bila koji dah immune ngan speed 130kmh...kih kih kih... Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 4:04 pm

anakku wrote:
koji wrote:
Tadi balik keje try pulas full throttle, cuma boleh sampai 130km/j sahaja, banyak laju wooo....lokasi kejadian jalan taman connought sampai tol metramac (tol RM0.50), masuk NPE sampai tol dato harun...gile la...mcm tak percaya lenjan moto ni kaw kaw....kesian dia.

ok la tu 130kmh...kita tunggu bila koji dah immune ngan speed 130kmh...kih kih kih... Very Happy
Takut laju bro....saya tak berani, sesekali boleh la...hehehe

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 4:24 pm

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Tadi balik keje try pulas full throttle, cuma boleh sampai 130km/j sahaja, banyak laju wooo....lokasi kejadian jalan taman connought sampai tol metramac (tol RM0.50), masuk NPE sampai tol dato harun...gile la...mcm tak percaya lenjan moto ni kaw kaw....kesian dia.

ok la tu 130kmh...kita tunggu bila koji dah immune ngan speed 130kmh...kih kih kih... Very Happy
Takut laju bro....saya tak berani, sesekali boleh la...hehehe

xpe koji...ride je ikut keselesaan sendiri...itu yg penting...
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 6:35 pm

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

motor yg bro beli kat abi tu sebenarnya mmg laju...enjin standard je...aku penah konvoi ngan abi dulu...so aku tau mcm mana betapa blah nya motor abi...sampai aku & kwn2 lain pun heran...siap mintak tips lg kat abi...hehehee Very Happy
owh ye ke...mungkin saya masih takut nak tekan laju2 kot...sbb masih mencari keserasian dgn moto nih....ehh anakku ada FB tak...?

biasakan dulu...jgn henjut trus...dpt kan riding feel & know the bike 1st...wa dulu amik masa dekat2 sebulan nk biasakan cara ride...dah tu hari2 main town area...mau biasakan gak teknik2 cilok pakai siput nih...

tp skarang...klu kapcai main cilok...aku cilok pakai siput nih...hahahaha...tergezut kapcai...ingat siput gemok nih x leh cilok agaknya...hahaha

okay bro...akan ku dapat kan feel dia...tapi risau gak ngan injin tuh kalau perah laju sgt...

saya pon masih dalam proses sesuaikan diri ride dengan moto ni.....
setakat ni baru pulas 110kmh....... moto dara lagi.... risau gak...... meter baru nak masuk 5ratus....

handling mantap...... terbaik punya....
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 4:26 am

Terbaik tuh....sama2 kita selesakan diri ye...kekeke.

Kawan-kawan office ketawa bila aku cakap motot aku ni Full Throttle 130km/j... dorang pakai LC...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 10:43 am

koji wrote:
Terbaik tuh....sama2 kita selesakan diri ye...kekeke.

Kawan-kawan office ketawa bila aku cakap motot aku ni Full Throttle 130km/j... dorang pakai LC...

biar je diaorg gelak koji...nanti ko gelak balik kat dia org bila time hujan...hehehe...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 10:46 am

anakku wrote:
koji wrote:
Terbaik tuh....sama2 kita selesakan diri ye...kekeke.

Kawan-kawan office ketawa bila aku cakap motot aku ni Full Throttle 130km/j... dorang pakai LC...

biar je diaorg gelak koji...nanti ko gelak balik kat dia org bila time hujan...hehehe...
Hahahaha....dorang cakap LC potong senang je...kekeke..time hujan mmg kita hebat la..kekek

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 11:01 am

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Terbaik tuh....sama2 kita selesakan diri ye...kekeke.

Kawan-kawan office ketawa bila aku cakap motot aku ni Full Throttle 130km/j... dorang pakai LC...

biar je diaorg gelak koji...nanti ko gelak balik kat dia org bila time hujan...hehehe...
Hahahaha....dorang cakap LC potong senang je...kekeke..time hujan mmg kita hebat la..kekek

ye ke?...hahaha...apsal x suruh dia org potong rxz ke...hayabusa ke...zzr11 ke...zx14 ke...

menurut sejarah...klu LC standard rasanya bole kot nk potong...tp klu LC yg dah bikin...mmg kita x dpt la...

apa pun...klu ride dr ke penang contohnya...confirm kita akan sampai dulu...walau mcm mana laju pun LC tu...percaya atau tidak?...

lantak dia org la koji...kita ada kelebihan kita...dia org ada kelebihan dia org...

Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 11:02 am

fadzliSYM wrote:

saya pon masih dalam proses sesuaikan diri ride dengan moto ni.....
setakat ni baru pulas 110kmh....... moto dara lagi.... risau gak...... meter baru nak masuk 5ratus....

handling mantap...... terbaik punya....

wahhh...dara lg tu...bawak je relax2 dulu...get the feel 1st... Smile
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 11:14 am

anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Terbaik tuh....sama2 kita selesakan diri ye...kekeke.

Kawan-kawan office ketawa bila aku cakap motot aku ni Full Throttle 130km/j... dorang pakai LC...

biar je diaorg gelak koji...nanti ko gelak balik kat dia org bila time hujan...hehehe...
Hahahaha....dorang cakap LC potong senang je...kekeke..time hujan mmg kita hebat la..kekek

ye ke?...hahaha...apsal x suruh dia org potong rxz ke...hayabusa ke...zzr11 ke...zx14 ke...

menurut sejarah...klu LC standard rasanya bole kot nk potong...tp klu LC yg dah bikin...mmg kita x dpt la...

apa pun...klu ride dr ke penang contohnya...confirm kita akan sampai dulu...walau mcm mana laju pun LC tu...percaya atau tidak?...

lantak dia org la koji...kita ada kelebihan kita...dia org ada kelebihan dia org...


betul2..betul..betul2....sokong sepenuh nya...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 11:34 am

koji wrote:
Kawan-kawan office ketawa bila aku cakap motot aku ni Full Throttle 130km/j... dorang pakai LC...

hanya jauhari mengenal manikam... Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 11:36 am

Hahahha...betul cakap kau anakku....

Blue thunder, manikam nak kenal sapa?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 11:40 am

ntah la...

ilmu tu sy tk khatam lg...mengaji setakat manikam jer...ekekeke...
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 12:13 pm

koji wrote:
Hahahha...betul cakap kau anakku....

Blue thunder, manikam nak kenal sapa?

manikam kenal ngan muthusamy...kih kih kih
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Thu Oct 13, 2011 12:14 pm

mkong wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Terbaik tuh....sama2 kita selesakan diri ye...kekeke.

Kawan-kawan office ketawa bila aku cakap motot aku ni Full Throttle 130km/j... dorang pakai LC...

biar je diaorg gelak koji...nanti ko gelak balik kat dia org bila time hujan...hehehe...
Hahahaha....dorang cakap LC potong senang je...kekeke..time hujan mmg kita hebat la..kekek

ye ke?...hahaha...apsal x suruh dia org potong rxz ke...hayabusa ke...zzr11 ke...zx14 ke...

menurut sejarah...klu LC standard rasanya bole kot nk potong...tp klu LC yg dah bikin...mmg kita x dpt la...

apa pun...klu ride dr ke penang contohnya...confirm kita akan sampai dulu...walau mcm mana laju pun LC tu...percaya atau tidak?...

lantak dia org la koji...kita ada kelebihan kita...dia org ada kelebihan dia org...


betul2..betul..betul2....sokong sepenuh nya...

terima kasih atas sokongan moral yg diberikan...hehehe... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Today at 1:30 pm

Back to top Go down
 
Need info nak lajukan sket moto ni..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Need info nak lajukan sket moto ni..
» Series Info
» Borderlands 2 mega info thread...
» Request for Info/Detail
» Grey knights info and other goofiness

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: