Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Need info nak lajukan sket moto ni..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Tue Oct 11, 2011 1:43 pm

Saya asyik kalah aje....kenapa ek?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
halim_ir
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 17
Join date : 2011-09-28
Age : 35
Location : Batu Pahat-Melaka-Bangi

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 3:48 am

shakir88 wrote:
sembang psai kelajuan ni pernah cucuk angin siput gondang ni ngan fx125 sy bersama LaiCi kwn, mmg mampu cucuk angin jer. kalu potong nnti siput potong balik haha meter fx dh 130-140kmh tu. kira laju laa sym ni haha....
kelajuan siput gondang ni mmg ikut kelajuan standard kereta dan tidak seperti mana2 kelajuan motor kapcai terutamanya LC...saya dah compare dgn GPS di mana selisih perbezaan antara siput gondang dan GPS adalah 5km/h dan ianya adalah sama seperti kereta...sebagai contoh pada kelajuan siput gondang/kereta 80km/h, GPS menunjukkan kelajuan 75-76km/h...so bermakna klu siput gondang ni boleh naik sampai 140km/h, fikir2 lah sendiri betapa lajunya kelajuan yg dibawa oleh anda sekalian...sekian,laporan saya,hehe...
Back to top Go down
halim_ir
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 17
Join date : 2011-09-28
Age : 35
Location : Batu Pahat-Melaka-Bangi

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 3:53 am

koji wrote:
Saya asyik kalah aje....kenapa ek?
saya difahamkan standard siput gondang boleh cecah 130-135km/h dengan berat driver 105kg dan tanpa tong belakang...klu x dpt,maybe kene setting balik angin/minyak...wallahualam...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 4:15 am

halim_ir wrote:
koji wrote:
Saya asyik kalah aje....kenapa ek?
saya difahamkan standard siput gondang boleh cecah 130-135km/h dengan berat driver 105kg dan tanpa tong belakang...klu x dpt,maybe kene setting balik angin/minyak...wallahualam...
saya akan cuba nanti...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 5:15 am

Siput den setended, haram ape pon xsentuh g, meter dah cecah 3000++, dl ms memula bawa g keje menten lane kiri highway kelajuan malar dlm 100,110, rpm mmg lebey 8k ah, berat den dlm 80kg....skrg ni dah bani bawa lane tgh kdg2 lane kanan dgn kelajuan 120 kdg2 130... Tu pon ada gak siput yg potong den bilo den tgk meter den dh 120...agak eee siput yg dah modi kot, pick up pon ok cumo ader skl tu ah, bas dopan den brek mengojut nk masuk rnr seremban xbg signal, nyaris den nk cium bontot bas tu, den brek emergency tokan 2,2 brek agak membuai ah siput den, tu pon seb bek ley pk panjang brek emergency smbil pam2 brek tu byk kali jgn bg dio mengejut bonti klu x ader yg siput bonti den yg torbang sok, huhhhuhu, pengalaman cemas den stkt nie dgn siput den....huhuhuhuh, tp dr segi speed, den dgn riak dan ujub nye ley potong LaiCi dgn bersandar pd seat den smbl LaiCi tersebut beria membongkok mcm nk join Cub Prix kt Batu Kawan....
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 5:20 am

Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
egeen486
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2011-03-24
Age : 43
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 5:55 am

nak skuter ngko laju dr skrg..senang jer..

Jual skuter ngko then beli skuter aku..jamin puas Twisted Evil
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 6:02 am

egeen486 wrote:
nak skuter ngko laju dr skrg..senang jer..

Jual skuter ngko then beli skuter aku..jamin puas Twisted Evil
Hahahaha...tak payah la...kekekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 6:22 am

Xpon ko jual skuter ko tu koji pastu angkat versys.....pasti ko xkan join forum nie lg daaa....hehehe, g join TT dgn geng2 versys ah plak...ahaks
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 7:29 am

putera9 wrote:
Xpon ko jual skuter ko tu koji pastu angkat versys.....pasti ko xkan join forum nie lg daaa....hehehe, g join TT dgn geng2 versys ah plak...ahaks
Hahahaha....aku nak join geng basikal la plak....malas la motot ni

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
zulu
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 317
Join date : 2011-06-08
Age : 36
Location : shah alam

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 7:48 am

koji....aku bwk 130 takde goyang pon....
selamba lane kanan kat federal....
tp ada kete lg laju aku gi la kat lane kiri....hahahhahahaahhaha....
tp setakat 130 je lah...kalo naik lagi pon sampai 135 jer...
lebih lagi tak dapek jeppppppp.....
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 9:18 am

zulu wrote:
koji....aku bwk 130 takde goyang pon....
selamba lane kanan kat federal....
tp ada kete lg laju aku gi la kat lane kiri....hahahhahahaahhaha....
tp setakat 130 je lah...kalo naik lagi pon sampai 135 jer...
lebih lagi tak dapek jeppppppp.....
owhh tip top moto kau zulu...power power

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 9:26 am

koji wrote:
Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

dh try full throttle?...

biasanya kalau dh sampai 120kmh, goyang tu akan ilang...tp kalo makin teruk, samada steering cone longgar sgt atau tayar/rim tk sekata...

my 0.01 sen lar... Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 9:36 am

BlueThunder wrote:
koji wrote:
Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

dh try full throttle?...

biasanya kalau dh sampai 120kmh, goyang tu akan ilang...tp kalo makin teruk, samada steering cone longgar sgt atau tayar/rim tk sekata...

my 0.01 sen lar... Very Happy
owh mcm tuh ke...takpe balik nnt aku try....

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 10:41 am

koji wrote:
Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

motor yg bro beli kat abi tu sebenarnya mmg laju...enjin standard je...aku penah konvoi ngan abi dulu...so aku tau mcm mana betapa blah nya motor abi...sampai aku & kwn2 lain pun heran...siap mintak tips lg kat abi...hehehee Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 10:46 am

anakku wrote:
koji wrote:
Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

motor yg bro beli kat abi tu sebenarnya mmg laju...enjin standard je...aku penah konvoi ngan abi dulu...so aku tau mcm mana betapa blah nya motor abi...sampai aku & kwn2 lain pun heran...siap mintak tips lg kat abi...hehehee Very Happy
owh ye ke...mungkin saya masih takut nak tekan laju2 kot...sbb masih mencari keserasian dgn moto nih....ehh anakku ada FB tak...?

_________________
I I love you SYM


Last edited by koji on Wed Oct 12, 2011 10:48 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 10:48 am

egeen486 wrote:
nak skuter ngko laju dr skrg..senang jer..

Jual skuter ngko then beli skuter aku..jamin puas Twisted Evil

lohhh...apsal jual?...syg tol...untung sape yg dpt...xyah nk pening2 pikir camne nk kasi laju...confirm laju...dan performance mantop...weekend bike pulak tu... Very Happy
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 10:49 am

bro anakku...ada FB tak? bak sini nak add...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 10:53 am

koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

motor yg bro beli kat abi tu sebenarnya mmg laju...enjin standard je...aku penah konvoi ngan abi dulu...so aku tau mcm mana betapa blah nya motor abi...sampai aku & kwn2 lain pun heran...siap mintak tips lg kat abi...hehehee Very Happy
owh ye ke...mungkin saya masih takut nak tekan laju2 kot...sbb masih mencari keserasian dgn moto nih....ehh anakku ada FB tak...?

biasakan dulu...jgn henjut trus...dpt kan riding feel & know the bike 1st...wa dulu amik masa dekat2 sebulan nk biasakan cara ride...dah tu hari2 main town area...mau biasakan gak teknik2 cilok pakai siput nih...

tp skarang...klu kapcai main cilok...aku cilok pakai siput nih...hahahaha...tergezut kapcai...ingat siput gemok nih x leh cilok agaknya...hahaha
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:01 am

koji wrote:
bro anakku...ada FB tak? bak sini nak add...kekeke

ku a.akmal
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:03 am

anakku wrote:
koji wrote:
anakku wrote:
koji wrote:
Muahaha..den skrg ni tokan 100 yo...kalau pulas lagi lebih raso macam goyang2 yo...macamano...?!! owner motot ni dulu cakap boleh poi 150km/j, macam tak pecayo yo...

motor yg bro beli kat abi tu sebenarnya mmg laju...enjin standard je...aku penah konvoi ngan abi dulu...so aku tau mcm mana betapa blah nya motor abi...sampai aku & kwn2 lain pun heran...siap mintak tips lg kat abi...hehehee Very Happy
owh ye ke...mungkin saya masih takut nak tekan laju2 kot...sbb masih mencari keserasian dgn moto nih....ehh anakku ada FB tak...?

biasakan dulu...jgn henjut trus...dpt kan riding feel & know the bike 1st...wa dulu amik masa dekat2 sebulan nk biasakan cara ride...dah tu hari2 main town area...mau biasakan gak teknik2 cilok pakai siput nih...

tp skarang...klu kapcai main cilok...aku cilok pakai siput nih...hahahaha...tergezut kapcai...ingat siput gemok nih x leh cilok agaknya...hahaha

okay bro...akan ku dapat kan feel dia...tapi risau gak ngan injin tuh kalau perah laju sgt...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:06 am

td sy kt man sheng, siput sy tu si ah chung pulas sampai rpm 9.5K...lepas tu hold dlm 10 - 20 saat...

kalo enjin gts/vts nih tk tahan, sy rasa dia takkan bran pulas sampai lepas redline punya...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:16 am

BlueThunder wrote:
td sy kt man sheng, siput sy tu si ah chung pulas sampai rpm 9.5K...lepas tu hold dlm 10 - 20 saat...

kalo enjin gts/vts nih tk tahan, sy rasa dia takkan bran pulas sampai lepas redline punya...
owhh ye ke....power sungguh...kekekke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:16 am

koji wrote:

okay bro...akan ku dapat kan feel dia...tapi risau gak ngan injin tuh kalau perah laju sgt...

perah je koji...biasa kan...klu x manja nanti... Very Happy ... kang bila skali perah kong trus...hehehe...

sama la mcm kita...klu dah biasa mandi hujan...klu setakat kena hujan...xkan demam...cuba x biasa...mau telan panadol 4 bijik nk kasi kebah...hehehe
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Wed Oct 12, 2011 11:18 am

anakku wrote:
koji wrote:

okay bro...akan ku dapat kan feel dia...tapi risau gak ngan injin tuh kalau perah laju sgt...

perah je koji...biasa kan...klu x manja nanti... Very Happy ... kang bila skali perah kong trus...hehehe...

sama la mcm kita...klu dah biasa mandi hujan...klu setakat kena hujan...xkan demam...cuba x biasa...mau telan panadol 4 bijik nk kasi kebah...hehehe
Hahaha..memang betul tuh...mmg kena pulas la...takpe, kalau jadi sabtu ni nak ke kedai Abi..nak mintak dia betul kan benda yang bunyi-bunyi mcm org goreng ikan kat belakang...dan mintak batang kick starter dan pulangkan rack box dia...hehehehe.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Need info nak lajukan sket moto ni..   Today at 12:37 pm

Back to top Go down
 
Need info nak lajukan sket moto ni..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Need info nak lajukan sket moto ni..
» Series Info
» Borderlands 2 mega info thread...
» Request for Info/Detail
» Grey knights info and other goofiness

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: