Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 siput punya fork (suspension) depan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Wed Mar 14, 2012 11:30 am

Mie-G wrote:
ni k rupanya? lepas k nk psg kt fog siput?xsangkut? Very Happy


oo mende ni .. aritu abi HM ada bagitau .. model GTS200 first model je ada menda ni .. kira model CBU la .. model psg kat m'sia dah takde .. cut cost
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
pahat
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 188
Join date : 2012-01-23

PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Wed Mar 14, 2012 11:44 am

Haiyaaaa!! klu btol ... ride & handling kasi compromise la gituuu ... Mad Sad
Back to top Go down
JOE564
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 460
Join date : 2012-02-04

PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Wed Mar 14, 2012 1:41 pm

takde lubang ke kita nak dapatkan benda tue???
bagus gak kalo mengurangkan seperti bro pahat mentioned di atas...
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Mon Mar 19, 2012 5:58 am

pd mata kasar sy la...

kalo tgk anatomi fork & fender dpn gts/vts, cemana nk pasang fork stabilizer ni?...sbb fender dpn tu tinggi...

unless fender tu ditebuk...

tp mcm rizal tulih, 1st model gts200 ada fork stabilizer ni...nk kena tgk la cemana dan bagaimana ia dipasang...

cornering akan jd lg stable bila ada mende alah ni...

kalo btol ada, sy pon nk beli 1...hehehe albino
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Mon Mar 19, 2012 6:01 am

BT punya GTS 1st version xde pn psg bendalah ni! Very Happy
tp rasanya penah ternampak ada yg psg benda ni.
tp dah lupa dimana.. Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Mon Mar 19, 2012 6:04 am

aku pernah tanya kat MMR kenapa tak de fork stabilizer..
kata tak payah coz dianye fork jenis besar.. so mmg dah stable..
tak laa..
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Mon Mar 19, 2012 6:40 am

untuk menjwab soklan fork bunyi keletuk keletak time brake mengejut atau masa langgar bumper,

aku dh penah rse pengalaman tersebut mase baru2 dapt muto. nak ikutkan muto aku ni dh mula dapt mmg mcm2 hal!!!

means, nasib aku mmg xberapa baik dapt muto yg xbrape kualiti QC nya..hahaaa

kesudahannya aku anto pegi Mforce n dioang terus tambah minyak forkk(naik kan lagi 10mm) berapa CC minyak tu aku xtau la plak. dioang pon mmg xcite byk n terus buat je FOC (still under warranty) time tu.

lpas tu..everything going semuuuuuttt je!

kesimpulan, bile minyak dalam fork tu kekurangan, maka bile kite langgar je pape, fork tu akan terkena pada ending high fork tu..tu yg bunyi kletuk kletak. bile dh tambah minyak, maka fork dh jadi tggi sket and jauh daripada ending high fork tu. maka tiadalah bunyi2 yg kurang menyenangkan menyusupi gegendang telinga anda lagi.

inilah pengalaman yg menyeronokkan dalam hidup saya Rolling Eyes

terima kasih Mforce!...muto yg anda bwak masuk mmg high quality bertaraf dunia! Rolling Eyes

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: siput punya fork (suspension) depan   Today at 11:05 pm

Back to top Go down
 
siput punya fork (suspension) depan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» siput punya fork (suspension) depan
» setting jam di meter siput
» Tinggikan absorber belakang
» Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
» SYM Disc Floating Disc Rotor Depan Belakang

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: