Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AuthorMessage
mad_47
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 172
Join date : 2012-04-26
Location : klang

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Jun 20, 2012 6:20 am

jhs8285 wrote:
hmmm...aku baru 2minggu pakai vts ni...dh servis mse 500km hari tu...

ape yg aku perasan, tahap kepanasan bhgian belakang (rim, brek belakang n ekzos)
mcm melampau lah...n bau hangit semacam ble aku smpai umah tu...

risau gak aku... Shocked

tu yg aku pelik mamat2 yg slalu WOT (pecut gila2) xrisau mcm aku risau ni ke...hehe
padahal jarak pjalanan aku bleh tahan gak jauh, 60km pegi balik... Wink

aku baru plan nak balik batu pahat mggu ni, tp kne rehat2 kat RNR le kot, bg enjin sejuk........ Rolling Eyes
Aku pon kene cam ko gak....bau hangit besi kat bhg ekjos masa moto lg running in...skrg da ok....
Mileage pon da 1.6k....ke da immune dgn bau hangit tu kot... Suspect

Baru ari ni aku try 110kmh....biasa 70-90kmh je....gegaran pon da rasa kurang gak...
Bebaru ari tu bila naik je 90kmh gegar kuat gak
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Jun 20, 2012 10:42 am

Mie-G wrote:
Petrofsky wrote:
Salam dan nak bertanya lagi. Kalau nak bawak dalam 110-120km/j, brapa lama masa yang sesuai utk kita pulas aje throttle hingga sampai ke tahap kita patut lepaskan sikit? aku selalu dengar pomen cakap motot ni jangan pulas laju laju lama lama sangat, so brapa lama boleh dipulas?
aku penah ride ke Benta, start dari gombak menten 110kmj-120kmj cuma kadang-kadang 90kmj time polow blkg kereta.
kadang2 jgk ada fullthrottle...dan kadang2 jgk tersagat double stand.
tarak masalah janji sblm gerak nk mula perjalanan jauh tu service myk hitam dan myk gear dan yg plg penting, mulakan perjalanan dengan membaca doa! Wink

Okek Mie-G, roger that ... tapi kalau aku baca doa makan dulu boleh tak? Doa naik kenderaan dua roda aku tak hafal lagi ... miahahaha ... Razz
Back to top Go down
 
Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 Similar topics
-
» Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1
» Kerosakan yang sering berlaku pada EVO
» ehem... GEGARAN PADA JENTERA SYM VTS 200...
» Bunyi Tayar Bergesel & Gegaran Pada Tempat Letak Kaki
» Masalah pada brake siput

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: