Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Aug 24, 2011 7:15 am

Apo siginificant dio si mekanik tu dok sapu griss plak kt roller tuh?any reasons for that?
Back to top Go down
lontong
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-07-04
Age : 33
Location : jitra kedah

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Aug 24, 2011 7:43 am

[quote="putera9"]Apo siginificant dio si mekanik tu dok sapu griss plak kt roller tuh?any reasons for that?[/quo

kononnye nak lancarkan roller2 tu la kot. padahal apabila panas, gris2 tu mencair nak terkena kat belting.. tu yg belting jd grip tak grip tu..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Aug 24, 2011 7:48 am

umphhh....kira benda tu tak sesuai di sapu griss la...boleh menjahanamkan moto.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
BKW6025
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 85
Join date : 2011-08-05
Age : 38
Location : MANTIN-PAJAM-SEMENYIH-KAJANG

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Aug 24, 2011 9:35 am

Oh... Sebab tu ke... Terima kasih atas info yang sangat berguna...
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Thu Aug 25, 2011 5:45 pm

Nice ones....beneficial info....tq bro....
Back to top Go down
BKW6025
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 85
Join date : 2011-08-05
Age : 38
Location : MANTIN-PAJAM-SEMENYIH-KAJANG

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Sun Sep 04, 2011 9:43 am

Alhamdulillah. Simptom sengguk2 si gondang dah reda. Gris dah habis kot.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Mon Sep 05, 2011 3:47 am

BKW6025 wrote:
Alhamdulillah. Simptom sengguk2 si gondang dah reda. Gris dah habis kot.
alhamdulillah... Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
afroromeo
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2011-08-02
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Tue Nov 01, 2011 11:34 am

Motosikal saya ada masalah. Ketika bawa motor, lampu indicator bateri menyala! Pasal apa? Lampu depan x malam pun, nak start enjin pun x ada masalah.
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 3:17 am

afroromeo wrote:
Motosikal saya ada masalah. Ketika bawa motor, lampu indicator bateri menyala! Pasal apa? Lampu depan x malam pun, nak start enjin pun x ada masalah.
Sila check rectifier maybe ada masalah, jika siput anda masih dalam warranty sila ke SYM SC untuk mendapatkan yang baru.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 3:22 am

Aduiyaii...apa masalah moto aku plak pagi ni? bila sampai ke destinasi je aku berenti sebelum matikan injin ada terdengar bunyi "kedek kedek" lepas kat belakang sebelah kiri, lepas tu hilang, bila aku cuba pulas minyak masa down tu ada bunyi yang sama sedikit,..takkan mangkuk belt longgar plak...aduiyaiii...

Hahaha..semalam aku terjumpa jajad di Harimau Malaya Motors, apa da 5000 km/j tak pernah service langsung..apa da jajad. Apa nak jadi ni jajad...kekeke.
Dah kena racun dengan korang la nih, nak pasang itu ini, lepas ni lip lap lip lap anak mami la siput dia...aku rasa sayap pun dia pasang kot...kekeke.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 5:32 am

koji wrote:
Aduiyaii...apa masalah moto aku plak pagi ni? bila sampai ke destinasi je aku berenti sebelum matikan injin ada terdengar bunyi "kedek kedek" lepas kat belakang sebelah kiri, lepas tu hilang, bila aku cuba pulas minyak masa down tu ada bunyi yang sama sedikit,..takkan mangkuk belt longgar plak...aduiyaiii...

Hahaha..semalam aku terjumpa jajad di Harimau Malaya Motors, apa da 5000 km/j tak pernah service langsung..apa da jajad. Apa nak jadi ni jajad...kekeke.
Dah kena racun dengan korang la nih, nak pasang itu ini, lepas ni lip lap lip lap anak mami la siput dia...aku rasa sayap pun dia pasang kot...kekeke.

kedek kedek?? musim ujan ni ade kodok tumpang siput ko x koji? hahahaa

Jajad tgh kaya tu...persediaan next ride kot...potential marshall tu..hahahaa
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 5:37 am

rayzz wrote:
koji wrote:
Aduiyaii...apa masalah moto aku plak pagi ni? bila sampai ke destinasi je aku berenti sebelum matikan injin ada terdengar bunyi "kedek kedek" lepas kat belakang sebelah kiri, lepas tu hilang, bila aku cuba pulas minyak masa down tu ada bunyi yang sama sedikit,..takkan mangkuk belt longgar plak...aduiyaiii...

Hahaha..semalam aku terjumpa jajad di Harimau Malaya Motors, apa da 5000 km/j tak pernah service langsung..apa da jajad. Apa nak jadi ni jajad...kekeke.
Dah kena racun dengan korang la nih, nak pasang itu ini, lepas ni lip lap lip lap anak mami la siput dia...aku rasa sayap pun dia pasang kot...kekeke.

kedek kedek?? musim ujan ni ade kodok tumpang siput ko x koji? hahahaa

Jajad tgh kaya tu...persediaan next ride kot...potential marshall tu..hahahaa
Hahaha..kodok takde....aduii takkan nak kena tukar 1 set mangkuk yang ada spring tuh....aduiyaii..mampuih den..

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 7:31 am

dah alang2 tukar tu, ko amik jer set polini bro egeen tu Koji!! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 8:39 am

Mie-G wrote:
dah alang2 tukar tu, ko amik jer set polini bro egeen tu Koji!! Wink
duit dah habisssss

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:24 am

koji wrote:
Mie-G wrote:
dah alang2 tukar tu, ko amik jer set polini bro egeen tu Koji!! Wink
duit dah habisssss

try amik kredit ngan egeen plak..hahahhaaa
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:28 am

rayzz wrote:
koji wrote:
Mie-G wrote:
dah alang2 tukar tu, ko amik jer set polini bro egeen tu Koji!! Wink
duit dah habisssss

try amik kredit ngan egeen plak..hahahhaaa
asyik kredit je...naya la den...kekeke. tgk la kalau kedai abi leh pakai HSBC card...takdak hal la bro...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:35 am

sms la Hj Abi tanye..huhuuuu
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:36 am

rayzz wrote:
sms la Hj Abi tanye..huhuuuu
takpe bro...aku nak tgk dlm masa terdekat nih..jika masih berbunyi, aku terus je ke kedainya...lepas tu fikir kan la macamana nak setel..kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:42 am

yaa betulll..bkn org lain...ada pertalian katee..muahahaaa
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:44 am

rayzz wrote:
yaa betulll..bkn org lain...ada pertalian katee..muahahaaa
pertalian aku ngan dia sebagai x owner dan new owner....tapi pertalian kau sejiwa...kakakaka

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:50 am

sejiwa ke sejawa..kakakaaa
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Wed Nov 02, 2011 9:52 am

muahahahha...kau ni ada ada aja ya...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
khnizam
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 8
Join date : 2012-05-13

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Sun May 13, 2012 5:04 pm

aku punya sym vts200 setiap 9 ke 10 bulan kena ganti jarum carborator..
dalam sebulan dekat 1000km jalan..normal ke tuh?
sapa2 ade pengalaman?
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Sun May 13, 2012 6:31 pm

khnizam wrote:
aku punya sym vts200 setiap 9 ke 10 bulan kena ganti jarum carborator..
dalam sebulan dekat 1000km jalan..normal ke tuh?
sapa2 ade pengalaman?
Kenapa plak kena tukar jarum ye? Dan jarum vts tu berapa cost?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Mon May 14, 2012 7:38 am

xpernah tukar jarum carburator ni.
kes baru ni..
cu citer apa simpton2 nya!
leh share sama2.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1   Today at 11:07 pm

Back to top Go down
 
Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Kerosakan teknikal yg selalu berlaku pada SYM VTS/GTS V1
» Kerosakan yang sering berlaku pada EVO
» ehem... GEGARAN PADA JENTERA SYM VTS 200...
» Bunyi Tayar Bergesel & Gegaran Pada Tempat Letak Kaki
» Masalah pada brake siput

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: