Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 RPM meter biol

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: RPM meter biol   Fri Jul 01, 2011 7:19 pm

siapa pernah kena???on kunci sepatut nya meter RPM tu akan gerak sampai 10..ni tersangkut2 kat 2 atau 3...2 3 kali on off then on balik..baru jarum meter tu betol...ada member plet PKDxxx dah kena..siap claim meter baru dr kilang lagi...ni notor aku yg baru 4K +++ millage dah selalu jd macam tu..1st servis dah feedback,,,pomen kata batery kontak problem...2nd servis pun dia dok kata bateri kontak problem..ni 3 rd servis aku tak kira nak tukaq meter baru juga..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: RPM meter biol   Sun Jul 03, 2011 1:07 pm

Meter RPM mmg selalu jadi.. tapi aku buat tak kisah sbb tak efek performance motor.. tapi yg aku bengkek bab meter minyak.. punyalah kelam kabut pi stesen minyak sbb tinggal 1 bar.. bila isi full baru tau ada dekat2 3 liter dlm tank.. 3 liter bleh pi koman2 60km lagi.. aduyai..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: RPM meter biol   Sun Jul 03, 2011 6:05 pm

encikgalol wrote:
Meter RPM mmg selalu jadi.. tapi aku buat tak kisah sbb tak efek performance motor.. tapi yg aku bengkek bab meter minyak.. punyalah kelam kabut pi stesen minyak sbb tinggal 1 bar.. bila isi full baru tau ada dekat2 3 liter dlm tank.. 3 liter bleh pi koman2 60km lagi.. aduyai..
galol biasa kalau lampu kuning (warning)tu dh kuar kalau taruk ron 95 brp rm bole masuk
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: RPM meter biol   Sun Jul 03, 2011 9:18 pm

motor teman pernah lampu ajaib warna kuning keluar tapi layan je sampai 15k pun blh gi lg.pastu isi guna ron95 dalam rm 24.60 penuh.
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: RPM meter biol   Mon Jul 04, 2011 7:35 pm

wah nampaknya meter minyak sisiput ni suke main2 ye! nanti aku g cari kura - kura baru tau..ahahah
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: RPM meter biol   Mon Jul 04, 2011 7:53 pm

takut gak telebih isi spi muncung jenuh pulak nk sedut....
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: RPM meter biol   Wed Jul 06, 2011 11:53 am

hahahha
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: RPM meter biol   Mon Jul 11, 2011 9:29 am

member wa yg claim meter baru under waranty tu...semalam feedback dr dia yg meter dia masih berproblem lagi...masih sangkut2 bila on suis...
Back to top Go down
Mr Qass
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 190
Join date : 2011-03-24
Location : Kajang

PostSubject: Re: RPM meter biol   Mon Jul 11, 2011 2:34 pm

Sama jer mcm motot gwe nie, rpm nye meter kadang2 x naik habis dh malas nak layan. Ni tau lagi yg member bro mkong tuko but still jd gak lg laa malas nak lyn..hmmm...
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: RPM meter biol   Tue Jul 12, 2011 2:56 am

Mr Qass wrote:
Sama jer mcm motot gwe nie, rpm nye meter kadang2 x naik habis dh malas nak layan. Ni tau lagi yg member bro mkong tuko but still jd gak lg laa malas nak lyn..hmmm...
Agak nya kebanyakan VTS baru dapat penyakit meter ni kot?????EVO tak tau la dapat atau tak penyakit ni????
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: RPM meter biol   Tue Jul 12, 2011 5:11 am

mkong wrote:
Mr Qass wrote:
Sama jer mcm motot gwe nie, rpm nye meter kadang2 x naik habis dh malas nak layan. Ni tau lagi yg member bro mkong tuko but still jd gak lg laa malas nak lyn..hmmm...
Agak nya kebanyakan VTS baru dapat penyakit meter ni kot?????EVO tak tau la dapat atau tak penyakit ni????

Bro, g hantar je claim coz still under warranty kn..
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: RPM meter biol   Tue Jul 12, 2011 5:28 am

ni saya punya memeber nak pi claim batery pula kata nya...sebab [\pomen kat SC kilang alam tu cakap may be batery contact ada problem....) tgk apa result nanti...
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: RPM meter biol   Tue Jul 12, 2011 8:07 pm

nanti share2 lah ye
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: RPM meter biol   Wed Jul 13, 2011 9:08 pm

Sirapisamin wrote:
nanti share2 lah ye
ok..tak dapat news dr member lagi...nanti sy update...
Back to top Go down
Lord_Hard
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2011-07-15

PostSubject: Re: RPM meter biol   Fri Jul 15, 2011 9:36 pm

Aku moto bru kuar kedai 3 jam... Jalan bru 7 km.. Meter rpm dah sangkut2 masa on suis.... Hangin pun ada..
Back to top Go down
Lord_Hard
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2011-07-15

PostSubject: Re: RPM meter biol   Fri Jul 15, 2011 9:37 pm

Aku moto bru kuar kedai 3 jam... Jalan bru 7 km.. Meter rpm dah sangkut2 masa on suis.... Hangin pun ada..
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: RPM meter biol   Sat Jul 16, 2011 5:20 am

Lord_Hard wrote:
Aku moto bru kuar kedai 3 jam... Jalan bru 7 km.. Meter rpm dah sangkut2 masa on suis.... Hangin pun ada..

Alamak bro..kecewa gle kalo mcam tu..
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: RPM meter biol   Mon Jul 18, 2011 8:03 am

Sirapisamin wrote:
Lord_Hard wrote:
Aku moto bru kuar kedai 3 jam... Jalan bru 7 km.. Meter rpm dah sangkut2 masa on suis.... Hangin pun ada..

Alamak bro..kecewa gle kalo mcam tu..

motot aku pun semacam...kena 2 3 kali on off suis baru dia ok...tp bila pi kilang pomen2 kata bateri kontak problem..depa asah kepala beteri.....tapi bagi aku yg daif dalam elektrikal motor ni..dok pikiaq..apa kena mengena bateri kontak dengan meter??meter tu bukan kontak direct dengan bateri pon????kalau pun kena mengena pasal apa hanya RPM meter saja yg problem sangkut2 ni????musykil22222222..
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: RPM meter biol   Tue Jul 19, 2011 7:13 pm

setelah dibuat semakan ke atas siput ku terdapat jugak masalah sebegini..tapi lepas on off suis beberapa kali dia ok..geng2 lain mcmana?
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: RPM meter biol   Wed Jul 20, 2011 3:45 am

Sirapisamin wrote:
setelah dibuat semakan ke atas siput ku terdapat jugak masalah sebegini..tapi lepas on off suis beberapa kali dia ok..geng2 lain mcmana?
alahamdulillah,takat baru 7km mileage belum buat hal lagi le panel meter.meter minyak ok...rpm pun ok. sunny
Back to top Go down
joy6169
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 28
Join date : 2011-06-21
Location : Bukit Beruntung , Rawang

PostSubject: Re: RPM meter biol   Wed Jul 20, 2011 7:06 am

hari tu masa servise moto kt segambut , bro rahim ckp mmg vts 200 & evo punye rpm sll jdi mcm tu , tp xde effect apa2 katanye
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: RPM meter biol   Thu Jul 21, 2011 4:59 am

joy6169 wrote:
hari tu masa servise moto kt segambut , bro rahim ckp mmg vts 200 & evo punye rpm sll jdi mcm tu , tp xde effect apa2 katanye

Betol ke bro? kalo mcm tu xdela kerisauan dihati melara - lara..ehhee maklumla, bini no 2 tu
Back to top Go down
Lord_Hard
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2011-07-15

PostSubject: Re: RPM meter biol   Thu Jul 28, 2011 12:17 pm

mkong wrote:
siapa pernah kena???on kunci sepatut nya meter RPM tu akan gerak sampai 10..ni tersangkut2 kat 2 atau 3...2 3 kali on off then on balik..baru jarum meter tu betol...ada member plet PKDxxx dah kena..siap claim meter baru dr kilang lagi...ni notor aku yg baru 4K +++ millage dah selalu jd macam tu..1st servis dah feedback,,,pomen kata batery kontak problem...2nd servis pun dia dok kata bateri kontak problem..ni 3 rd servis aku tak kira nak tukaq meter baru juga..... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

ada sesiapa yang dah berjaya solve this problem... sang siput aku masih menghadapi prob ni berterusan..

Kalau sesiapa dah berjaya solve.. harap dapat kongsi pengalaman dan cara penyelesaian...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: RPM meter biol   Thu Jul 28, 2011 12:34 pm

xpergi check kt pomen k bro?
xpun bwk pergi ke MForce trus..kalau masih dlm warranty, dpt tukar sketul!! Smile
baik check cpt sebelum merebak!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
dinsabak76
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 106
Join date : 2011-05-21
Age : 40
Location : Batu Caves Selangor

PostSubject: Re: RPM meter biol   Thu Jul 28, 2011 1:08 pm

betul tu under waranty elok g mforce je tk yh pening kepala...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: RPM meter biol   Today at 5:07 pm

Back to top Go down
 
RPM meter biol
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Meter biol, engine semput, semua lampu indicator blinking and finally engine mati
» RPM meter biol
» setting jam di meter siput
» Meter Minyak Pening
» rpm meter vts200 tinggi gila

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: