Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Fri Jan 06, 2012 5:03 am

Mie-G wrote:
koji wrote:
Hahaha..aku buat masa ini maintain ngan rock oil dulu la...
ko xbleh tukar..nnt owner asal marah!!
hahahaha

Iklan: jom ride ke kuantan!
http://symforumclub.forumotion.com/t428-program-majlis-perasmian-pusat-komuniti-dan-kedai-1malaysia-15-jan-2012#11484
Hahaha..nnt aku kena maki berkandar2

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
z@idi
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 374
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Sun Jan 08, 2012 6:12 am

semalam ride ke broga lepas guna minyak ni..rasa ok gak..rasa enjin agak ringan..tapi adakah itu juga penangan spring dan dr pulley 13g..?13 hb ni akan menentukannya..hehehe..
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Mon Jan 09, 2012 5:05 am

aku pon nak try gak la minyak petro canada ni untuk servis ke 3K nanti ..
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Mon Jan 09, 2012 5:17 am

rizal wrote:
aku pon nak try gak la minyak petro canada ni untuk servis ke 3K nanti ..
try jgn x try! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
hidz73
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 30
Join date : 2011-11-29
Age : 43
Location : USJ Subang Jaya Selangor

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Jan 11, 2012 4:53 pm

bob_ZWA wrote:
hidz73 wrote:
aku tukaq minyak enjin Repsol semi & minyak gear repsol...buat kat Encik Rahim (x-MF Segambut)...kedai encik rahim dekat tesco selayang tu....sedap pulas....tak sia2 jumpa encik rahim utk servis...

Apa nama kedai tuh.. boleh la nak pergi untuk servis motor masa hadapan..

Anyway tq pada semua otai atas nasihat/panduan.. banyak lagi nak kena belajar pasal motor kesayangan saya nih.. lol! lol!

Nama kedai di MSS...sederet dgn bank rakyat
Back to top Go down
funday
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2011-05-27
Location : klang

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Tue Jan 31, 2012 12:46 pm

salam otai2... nak tanya... kat tempat letak minyak gear tu bila panas minyak tu memang mengeluarkan bunyi ker.. itu terjadi pada motor saya.. minta pandangan otai2...
Back to top Go down
fadzliSYM
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 387
Join date : 2011-10-01
Location : kl

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Tue Jan 31, 2012 1:42 pm

funday wrote:
salam otai2... nak tanya... kat tempat letak minyak gear tu bila panas minyak tu memang mengeluarkan bunyi ker.. itu terjadi pada motor saya.. minta pandangan otai2...

mcm mana bunyik nya........ pelik2x
Back to top Go down
funday
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2011-05-27
Location : klang

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Tue Jan 31, 2012 2:54 pm

bunyi macam minyak tgh berkocak2... tapi nyaring... sebab minyak kurang ker bro....
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Tue Jan 31, 2012 3:32 pm

funday wrote:
bunyi macam minyak tgh berkocak2... tapi nyaring... sebab minyak kurang ker bro....

bro boleh try & error .. gi je tukar minyak gear baru .. sebab minyak gear tak mahal mana pon .. 10 ya je .. lepas tu tengok result masih bunyi berkocak lagi tak .. ?
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
funday
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 18
Join date : 2011-05-27
Location : klang

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Tue Jan 31, 2012 4:24 pm

rizal wrote:
funday wrote:
bunyi macam minyak tgh berkocak2... tapi nyaring... sebab minyak kurang ker bro....

bro boleh try & error .. gi je tukar minyak gear baru .. sebab minyak gear tak mahal mana pon .. 10 ya je .. lepas tu tengok result masih bunyi berkocak lagi tak .. ?

ok esok try tukar minyak baru... tq...
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Feb 01, 2012 6:22 am

Saya setia ngan minyak injin Rock Oil, sama juga minyak gear.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Feb 01, 2012 1:41 pm

koji wrote:
Saya setia ngan minyak injin Rock Oil, sama juga minyak gear.
Rock oil ada minyak gear juga ka?????apa spec dia???Tak pernah jumpa lagi Question Question
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Feb 01, 2012 6:27 pm

mkong wrote:
koji wrote:
Saya setia ngan minyak injin Rock Oil, sama juga minyak gear.
Rock oil ada minyak gear juga ka?????apa spec dia???Tak pernah jumpa lagi Question Question
Ade mkong...ini gambarnya...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2335629262489&set=a.2212610147088.2121025.1002563128&type=3

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Thu Feb 02, 2012 7:45 am

kedai servis pakai minyak scooter honda jer..
Back to top Go down
epi
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 12
Join date : 2012-01-31
Location : rawang

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Mon Feb 06, 2012 10:11 pm

minyak mineral base terbaik minyak ape?sebab nak break in nih...byk kat sini cite pasal semi n full je..sape2 bleh beri tunjuk ajar..pasal break-in,ada satu artikel pasal motoman breakin method..bagus untuk di baca...dlm vog forum ada link dia...siap ada contoh piston lagi
Back to top Go down
longman
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 161
Join date : 2011-11-07
Location : Key El, Kote Dsara, Pei Jay

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Tue Feb 07, 2012 5:53 pm

epi wrote:
minyak mineral base terbaik minyak ape?sebab nak break in nih...byk kat sini cite pasal semi n full je..sape2 bleh beri tunjuk ajar..pasal break-in,ada satu artikel pasal motoman breakin method..bagus untuk di baca...dlm vog forum ada link dia...siap ada contoh piston lagi

pakai castrol jer... tu mineral based yg terbaaeekk.
Back to top Go down
rizal
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 698
Join date : 2011-10-23
Age : 40
Location : Taman Desa Raya , Hulu Langat

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Sat Feb 11, 2012 3:14 pm



aku baru tukar engine oil utk 3000KM 11/02/2012 petang tadi .. pakai minyak petro canada

performance ada macam ringan sikit enjin aku rasa ..
Back to top Go down
http://www.tm.com.my/Pages/Home.aspx
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Feb 15, 2012 11:25 am

rizal ko beli ngn hasrol kan..brp?
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Feb 15, 2012 11:30 am

Sirapisamin wrote:
rizal ko beli ngn hasrol kan..brp?

Harga beli RM25.00
Harga kengkawan...RM22.00
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Feb 15, 2012 12:03 pm

wwc 5134 wrote:
Sirapisamin wrote:
rizal ko beli ngn hasrol kan..brp?

Harga beli RM25.00
Harga kengkawan...RM22.00

murahnye Shocked
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Wed Feb 15, 2012 4:07 pm

Itu harga promosi... limited time sahaja..
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Thu Feb 16, 2012 9:15 am

Sirapisamin wrote:
wwc 5134 wrote:
Sirapisamin wrote:
rizal ko beli ngn hasrol kan..brp?

Harga beli RM25.00
Harga kengkawan...RM22.00

murahnye Shocked

nnt dpt sticker free!...kalo xnk pkai, bagi kawan2..hehee Razz

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
blalang
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 898
Join date : 2011-09-09
Age : 44
Location : Putra Heights

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Fri Mar 16, 2012 3:58 am

aku nak order myk itam kat sarjan tulang... kalau sesaper nak kirim, aku boleh belikan.....
Back to top Go down
HasrulWWC
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 757
Join date : 2011-12-06
Age : 41
Location : SHAH ALAM, SG BESI KL & NILAI

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Fri Mar 16, 2012 4:23 am

blalang wrote:
aku nak order myk itam kat sarjan tulang... kalau sesaper nak kirim, aku boleh belikan.....

Bila mau amik?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Fri Mar 16, 2012 4:30 am

blalang wrote:
aku nak order myk itam kat sarjan tulang... kalau sesaper nak kirim, aku boleh belikan.....
saya mahu 2 botol.
bila abam blalang mahu order?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1   Today at 12:37 pm

Back to top Go down
 
Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 Similar topics
-
» Minyak itam dan minyak gear apa yg korang pakai V1
» Mohon pandangan mengenai overhaul sebab piston problem
» Minyak hitam dan gear yang terbaik untuk EVO
» Meter Minyak Pening
» minyak hitam & saiz spoket

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: