Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next
AuthorMessage
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Oct 05, 2011 9:30 am

BlueThunder wrote:
yg sy penah dpt...300km lebih kot...

isik penuh kt bhp lps tol gombak...sampai kemasik, ada 1 bar lg...
kalau mcm tu susah nk kira brp dpt km..
cuba try guna meter yg disediakan tu..
reset jadi kosong pas isi myk. bila nk isi smula, tgk brp km dh jalan! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Oct 05, 2011 9:47 am

itu lar...dh separuh jalan baru teringat tk reset tripmeter...hehe Very Happy

kalau ikut google maps, bhp gombak - kemasik...304km...
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Oct 05, 2011 10:36 am

Apesal lak aku xlepas 300 neh...klu mrkh peksa dh gagal aku neh...aku anggap tu bkn silap aku ah, factory default nie siput aku punyer meter reading prob kot...huhuhuu....aku mcm xley blar jerk bawa xlebey 100 nie...trs mcm bersiae2 di pg yg hening...pdhal kalut nk kejar punch card tuh...tp klu lebey 100 jer speed konpem rpm pn lebey 7k...huhuhuhu...xpe, t try isi penuh pstu coba bw rpm bwh 7 (heheheh...mcm xkan berlaku jer tu, ahaks)
Back to top Go down
chaos689
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 4:34 am

Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

Tepat jam 8.30 mlm dengan goyang2 dan cuaknya aku ride SYM dari seksyen 16 shah alam balik putrajaya (baru keluar ambik kat MMR)..pelik sungguh perasaan bawak scooter ni (last memiliki motor tahun 2003 dulu..bawak jaguh je)..masa nak brek kaki duk terangkat2 cari pedal brek..rupanya brek kat tangan..apa daa..

top speed 100km/h @ 7 rev...motor rasa lembap nak mendaki speed dari kosong ke 100 tu..tapi dengar2nya, sebelum fisrt service mmg camtu ye? kalau betul legalah..kalau tak betul rasa pelik gak jadi gitu..duk baca dalam forum ni respon untuk sym vts200 positif2 belaka..tu yg terpikat angkat satu tu..hehe
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 4:36 am

chaos689 wrote:
Assalamualaikum dan Salam sejahtera,

Tepat jam 8.30 mlm dengan goyang2 dan cuaknya aku ride SYM dari seksyen 16 shah alam balik putrajaya (baru keluar ambik kat MMR)..pelik sungguh perasaan bawak scooter ni (last memiliki motor tahun 2003 dulu..bawak jaguh je)..masa nak brek kaki duk terangkat2 cari pedal brek..rupanya brek kat tangan..apa daa..

top speed 100km/h @ 7 rev...motor rasa lembap nak mendaki speed dari kosong ke 100 tu..tapi dengar2nya, sebelum fisrt service mmg camtu ye? kalau betul legalah..kalau tak betul rasa pelik gak jadi gitu..duk baca dalam forum ni respon untuk sym vts200 positif2 belaka..tu yg terpikat angkat satu tu..hehe
masih dara bang...tunggu 1st and 2nd service..pasti terbaikk..

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 4:56 am

tahniah bro chaos689!!
mula2 mmg cmtu..nk plak time amik corner, mesti rasa semacam jer!!
hehehe..lama2 ok lah tu!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
chaos689
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 5:17 am

Mie-G wrote:
tahniah bro chaos689!!
mula2 mmg cmtu..nk plak time amik corner, mesti rasa semacam jer!!
hehehe..lama2 ok lah tu!

oo ye ke? kalau begitu aman la jiwa hamba..tq..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 5:20 am

chaos689 wrote:
Mie-G wrote:
tahniah bro chaos689!!
mula2 mmg cmtu..nk plak time amik corner, mesti rasa semacam jer!!
hehehe..lama2 ok lah tu!

oo ye ke? kalau begitu aman la jiwa hamba..tq..
bro..kalau nak cantik skit..absorber tukar ke YSS ke...pasti sedap layan corner.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
chaos689
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-10-09

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 5:46 am

koji wrote:
chaos689 wrote:
Mie-G wrote:
tahniah bro chaos689!!
mula2 mmg cmtu..nk plak time amik corner, mesti rasa semacam jer!!
hehehe..lama2 ok lah tu!

oo ye ke? kalau begitu aman la jiwa hamba..tq..
bro..kalau nak cantik skit..absorber tukar ke YSS ke...pasti sedap layan corner.

bro koji,

thanks for the tip..
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 6:06 am

chaos689 wrote:
koji wrote:
chaos689 wrote:
Mie-G wrote:
tahniah bro chaos689!!
mula2 mmg cmtu..nk plak time amik corner, mesti rasa semacam jer!!
hehehe..lama2 ok lah tu!

oo ye ke? kalau begitu aman la jiwa hamba..tq..
bro..kalau nak cantik skit..absorber tukar ke YSS ke...pasti sedap layan corner.

bro koji,

thanks for the tip..
takde masalah, sama2 la kita kongsi tip dan info... nnt boleh la join kami ride pelahan2 cari makan ye...kekeke

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 6:44 am

a,kum slm perkenalan pd forumer semua...aku baru jer pakai moto ni, bli kt wilhin balakong, stkt ni bwk baru 120kmj...rasa gegar skt bla lbih 100kmj...mmg cmtu ker?..tak berani nak pulas habis lagi meter baru 600km
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 6:48 am

wvx2453 wrote:
a,kum slm perkenalan pd forumer semua...aku baru jer pakai moto ni, bli kt wilhin balakong, stkt ni bwk baru 120kmj...rasa gegar skt bla lbih 100kmj...mmg cmtu ker?..tak berani nak pulas habis lagi meter baru 600km
wa'alaikumsalam...wah boleh port ngan mie-G la dari balakong Razz
owh ye.. rasanya itu adalah perkara biasa bagi motosikal vts baru... kalau setting Dr.Pulley cantik kot rasanya... just pendapat je la.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 6:56 am

wvx2453 wrote:
a,kum slm perkenalan pd forumer semua...aku baru jer pakai moto ni, bli kt wilhin balakong, stkt ni bwk baru 120kmj...rasa gegar skt bla lbih 100kmj...mmg cmtu ker?..tak berani nak pulas habis lagi meter baru 600km
tambah sorang lagi adic-beradic Wilhin Motor!!
hahaha...

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 6:57 am

koji wrote:
wvx2453 wrote:
a,kum slm perkenalan pd forumer semua...aku baru jer pakai moto ni, bli kt wilhin balakong, stkt ni bwk baru 120kmj...rasa gegar skt bla lbih 100kmj...mmg cmtu ker?..tak berani nak pulas habis lagi meter baru 600km
wa'alaikumsalam...wah boleh port ngan mie-G la dari balakong Razz
owh ye.. rasanya itu adalah perkara biasa bagi motosikal vts baru... kalau setting Dr.Pulley cantik kot rasanya... just pendapat je la.


oo mcm tu normal ye...dr pulley tu ltk kt mana tu...mahal tak?...
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 7:03 am

wvx2453 wrote:
koji wrote:
wvx2453 wrote:
a,kum slm perkenalan pd forumer semua...aku baru jer pakai moto ni, bli kt wilhin balakong, stkt ni bwk baru 120kmj...rasa gegar skt bla lbih 100kmj...mmg cmtu ker?..tak berani nak pulas habis lagi meter baru 600km
wa'alaikumsalam...wah boleh port ngan mie-G la dari balakong Razz
owh ye.. rasanya itu adalah perkara biasa bagi motosikal vts baru... kalau setting Dr.Pulley cantik kot rasanya... just pendapat je la.


oo mcm tu normal ye...dr pulley tu ltk kt mana tu...mahal tak?...
Dia punya roller dalam tuh...ygn memutarkan belt kita...harga dalam Rm100 lebih la.

Ini dr. pulley


Ini yg standard punya


Ini kedudukan benda tu

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 7:15 am

koji wrote:
wvx2453 wrote:
koji wrote:
wvx2453 wrote:
a,kum slm perkenalan pd forumer semua...aku baru jer pakai moto ni, bli kt wilhin balakong, stkt ni bwk baru 120kmj...rasa gegar skt bla lbih 100kmj...mmg cmtu ker?..tak berani nak pulas habis lagi meter baru 600km
wa'alaikumsalam...wah boleh port ngan mie-G la dari balakong Razz
owh ye.. rasanya itu adalah perkara biasa bagi motosikal vts baru... kalau setting Dr.Pulley cantik kot rasanya... just pendapat je la.


oo mcm tu normal ye...dr pulley tu ltk kt mana tu...mahal tak?...
Dia punya roller dalam tuh...ygn memutarkan belt kita...harga dalam Rm100 lebih la.

Ini dr. pulley


Ini yg standard punya


Ini kedudukan benda tu


tq2 siap gambar lagi...rm100 tu pasang sekali ke...kt sentul ada kot benda ni
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 7:18 am

Rasanya siap pasang... Kalau nak boleh pergi kedai SYM puchong kedai Harimau Malaya, dorang jual harga dalam Rm130 lebih rasanya siap pasang.

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
wvx2453
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 82
Join date : 2011-11-03
Age : 36
Location : batu 9 cheras

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 7:20 am

koji wrote:
Rasanya siap pasang... Kalau nak boleh pergi kedai SYM puchong kedai Harimau Malaya, dorang jual harga dalam Rm130 lebih rasanya siap pasang.

ok tq...
Back to top Go down
http://seramaku.blogspot.com
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 8:39 am

wvx2453 wrote:
koji wrote:
Rasanya siap pasang... Kalau nak boleh pergi kedai SYM puchong kedai Harimau Malaya, dorang jual harga dalam Rm130 lebih rasanya siap pasang.

ok tq...
no prob...saya pun newbie sebenarnya, banyak lagi perlu belajar mengenai vts nih...hehe

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
rayzz
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 797
Join date : 2011-04-25
Age : 36
Location : SemenYih

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 10:02 am

[quote="wvx2453"]
koji wrote:
wvx2453 wrote:
koji wrote:
wvx2453 wrote:
a,kum slm perkenalan pd forumer semua...aku baru jer pakai moto ni, bli kt wilhin balakong, stkt ni bwk baru 120kmj...rasa gegar skt bla lbih 100kmj...mmg cmtu ker?..tak berani nak pulas habis lagi meter baru 600km
wa'alaikumsalam...wah boleh port ngan mie-G la dari balakong Razz
owh ye.. rasanya itu adalah perkara biasa bagi motosikal vts baru... kalau setting Dr.Pulley cantik kot rasanya... just pendapat je la.


oo mcm tu normal ye...dr pulley tu ltk kt mana tu...mahal tak?...
Dia punya roller dalam tuh...ygn memutarkan belt kita...harga dalam Rm100 lebih la.

Ini dr. pulley


Ini yg standard punya


Ini kedudukan benda tu
[img]http://www.sr20forum.

tq2 siap gambar lagi...rm100 tu pasang sekali ke...kt sentul ada kot benda ni

beli boleh sebarang beli..pasang jgn sebarang tempat bro..kelak merana badan Cool
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 10:05 am

apakah maksud tuan hamba rayzz..? saya kurang memahami...

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 10:09 am

Dr.Pulley tu kalau pasang terbalik, mmg kena sumpah seranah la jawabnya!! Very Happy:D:D

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 10:13 am

owh macam tu..kalau pasang terbalik apa effect pada siput kite tuh?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 10:14 am

top speed sampai 100kmh saja!Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Thu Nov 03, 2011 10:15 am

Mie-G wrote:
top speed sampai 100kmh saja!Very Happy
owh macam tu..rasa macam berat je moto tu kan?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Today at 6:59 pm

Back to top Go down
 
Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next
 Similar topics
-
» Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
» TUKAR BAJU UTK SIPUT ANDA????
» setting jam di meter siput
» top speed 250i
» speedometer kong

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: