Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next
AuthorMessage
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 4:02 am

bro MerbahSYM,
arini pergi Segambut ko?
nk join mnm2 boleh?
tp waktu tghr je la...
sms me, kosong 12-tujuh kosong 9 tujuh 4 8 dua..line amber dh kena block sbb bil tertunggak!!
hahahaha

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 4:04 am

smlm test top speed siput WTY6468 ni..
full throttle setakat 130kmj dgn rpm 8k lebih (xmasuk 9k).
wlaupun xselaju motot org lain tp sgt berpuas hati dgn prestasi siput skrg! Wink

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 9:30 am

130kmh je...turun bukit dpt la lebih skit...
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 9:33 am

tp yg besh skang ni, top speed pun motot still stabil!!
kesan tayar baru kot!!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 5:16 pm

hallamak mahaguru Mie-g baghu buka forum...kok tau leh tunggu pg td...x do joki nak besuo...kok ado joki 26 kang kito bughak lelamo spi muntah.....
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 5:46 pm

Wuih korg nie....xberagak citer top speed....siput den stended...juz nk share experience ah, den sblm ni guno ron97...isi full rm30,boluh dapek dlm 270km sblm indicator mnyk kolip2....tp yg nk share tu, performance enjin dr segi pikap n semuf tu mmg dasat....takat nk overtake keto or lori kt hghway dr 100 poie 120 sonang2 yo...kiro konpiden ah...

Tp 2 ari lopeh mnyk dh nazak, cr stesen mnyk kat area bangi ado ah jumpo petronas cap ayam sebiji...xdo ron97, isi ron95 full tank rm20....trs sgt beza performance on da spot....bilo tarik throttle tu, dio punyo ram xmenahan, takut den...nk lopeh poie 100km pn rpm dh cecah lobih 7k....

Aderkah faktor jenis mnyk ni mempengaruhi?tp takat yg den pakai ni mmg teraso ah....top den cumo 120 yo, 130 tu dapek pon downhill yolah....almaklumlah siput stended pakej....hehehe
Back to top Go down
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 5:53 pm

humang aihh...minyak maha di tuang eh....x ghaso membazir ko...tp kompom ko ado bezo tuang yg maha ngan yg tak beghapo mughah tue...nanti la...kok dah koghing tangki sok..nak cubo la...kok tak do bezo sok...26 nie satey tulang putogho yg baya an.....tp yg x pueh ati sey nie la kan..isi full mmg tak ponah meghaso jumlah batuan tue mencocah ke angko 300km....ado ko punco eh disobab an melayan jem kek kl nie...
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 6:05 pm

Den ghaso jimat abeh dah tu...sebelum ni, den nek siput ompek roda, minyak n tol den yo cocah RM140 smggu ulang alik somba putrajaya. Den nek siput nie, isi ron97 RM40 gonap limo ari bokojo.....door to door. Dr rmh den direct ko ofc, menyinggah jap kek bangi, bekpes or pokono roti tampal...kdg2 tgh kua lunch nek siput....uikh jimat byk tu pado den, lopeh ah byr installment siput den bulan2....klu den pakai ron95 ado ah rm30 yo smggu..laie ah jimat. Den pakai ron97 isi kek shell or mobil...ado yg koba'an klu isi ron97 petronas xghaso bona pikap ekh...Wallahua'lam...tp den personally mmg trs pikap den laen n enjin xmenderam kuek....lombut yoooo bilo press throttle smp full tu....

Plg syiok, kek trafik lite ah....ijau yo, toghuih 3 tiang den tgglkn er dgn versys...masuk tiang ko ompek, 8 tiang den kono tingga blk....padan muko den...belagak bona...seb bek helmet visor chrome...ley kaber muke malu...heheheh

Mcm ekau gak MerbahSYM...takat ni den mmg xponah cecah 300km dgn RM20 ron95 or RM30 ron97...mgkn kono try isi smp melimpah kot?
Back to top Go down
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 6:24 pm

samo yo tue...stating mmg belagak abih sym nie...kok bulih ferari pun nak dilawan eh....tp an kok ponoh beghapo kilo leh dapek...kilo tue maksud eh kilomito bkn kilogram yo....aghi tue isi esso ponoh tak melimpah la...dapek poei 234.5km yo...itu bukn santak abih la...kigho eh lampu oren dah setat menyalo la...toghuih nyinggah cengkoghang...
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 6:28 pm

Hahahah...mgkn tgk pd kelajuan malar n speed kot?klu asik men'raaammmm yo kojo ekh smbil menyucuk er or versys mmg xcocah 300 ah kot...cer tanyo otai yg dapek cocah 300 dgn full tank?
Back to top Go down
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 6:36 pm

tak silap den la kan...ponah tebaco sejarah mahaguru mie-g dlm post yg lopeh...maleh caghi info tue...dio koba an dapek cocah 300km...lobih laei daghi tue...mano leh x cucuk...hati panehhhhh yo nengok dioghang...time jem yo dapek cucuk pun dioghang nie...kok kek ateh highway....dapek cucuk lampu yo yg makin lamo makin mengocik dan langsung ilang...
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 6:44 pm

Hehehe...ekau kono tgk beboto siput Mie-G tu...spesel edisyen workmanship dio tu...lua dlm modi....nmpk jer stended visual...dio siap men block, tuka cdi racing, tuka pulley...tayar bkn calang2 cap kilang, tayar deli tu....sume tu..add up pado petuo2 otai mao cocah 300++km dgn mnyk ciput...tu kono bguru dgn Mie-G tuh...
Back to top Go down
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 6:51 pm

tu la deh....bia tuan badan kedaung jawab an esok pg....kok nunggu jawab mlm nie...ghonti an la...sodap tebongka ateh tilam skang nie....tp ikut aka logik n ceghodik....muto nak laju...tp minyak guno skit....ponah tanyo pomen ayat mcm...nak didobik eh ngan sepana sey aghi tue...mujo umor pjg..sepana dicapi eh tue tegelicik sobab tgn belumo minyak itam.....so tau la jawapan ehhhh....
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:12 pm

nk kasi dpt 300kmh bila isi full tank senang je...bawak motor bawah rpm7000 ...insyaallah dpt...x caya try...
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:14 pm

Huhuhuhu..tang tu yg payah tu anakku...bru 2 tiang kua rmh dh lebey 8k rpm tu...rsnye mmg xkn dpt ah 300k tu klu full tank, huhuhuhu
Back to top Go down
MerbahSYM
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 64
Join date : 2011-09-19

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:21 pm

dah dapek dah jawapan eh...timo kasih anakku...eh..bilo lak anakku main tenet nie...elok buek menyepah dopan sey nie ha.... Question Question Question
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:26 pm

Anakki pakai iphone 4 tu...xpon yg ekau nmpk menyepah tu bkn mainan tu dowh...ipad2 tu...bkn buku latihan tadika taw...
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:27 pm

putera9 wrote:
Huhuhuhu..tang tu yg payah tu anakku...bru 2 tiang kua rmh dh lebey 8k rpm tu...rsnye mmg xkn dpt ah 300k tu klu full tank, huhuhuhu

bukak 8k kejap xpe...cer cuba cer cuba...hehehe
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:29 pm

Okeh... Sok gak den cubo...smbil kno adjas time kojonden awal laie 30 menet neh...hehehe easy riding
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:30 pm

MerbahSYM wrote:
dah dapek dah jawapan eh...timo kasih anakku...eh..bilo lak anakku main tenet nie...elok buek menyepah dopan sey nie ha.... Question Question Question

bawak je dia TT confirm x menyepah...hehe
Back to top Go down
anakku
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 307
Join date : 2011-05-03
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:31 pm

putera9 wrote:
Anakki pakai iphone 4 tu...xpon yg ekau nmpk menyepah tu bkn mainan tu dowh...ipad2 tu...bkn buku latihan tadika taw...

dah ada ipad tu jgn lupa install angry bird tau...hahaha
Back to top Go down
putera9
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 351
Join date : 2011-08-09
Age : 38
Location : Somban, Noghori Sombilan - Putrajaya

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:36 pm

Ipad den skrg ni....den caj bateri....100%, 80% mmg bebudak ni dok guno men angry birds n nfs shift...sbb tu skrg yo bru den dapek lyn forum neh...nagbehkn saki baki bateri den sblm dio kaput...huhuhhhu
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 40
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Tue Oct 04, 2011 7:55 pm

pergh...tergeliat mulut nak baca komen2 bahaso minang ni. Very Happy
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Oct 05, 2011 4:11 am

adeih korang ni, cuba la guna bahasa baku skit.
sesak kepala aku pepagi ni nk cuba faham apa yg korang berdua cuba sampaikan tu!!
hahahaha... Very Happy

korang ni biar betul minyak xpenah sampai 300km?
aku paling koman pun pegi sampai 320km, tu pun lampu myk baru menyala, blm berkelip2 lagi.
penah cuba sampai 350km, baru lampu berkelip2.tu enjin stended kilang latu, guna ron95 Esso.
tp mmg btl pun kata anakku, aku biasa jarang benor nk lepas rpm8k tu..duk menten 6k-7k jer! Wink. kalau isi myk plak, mmg ngam2 jer sampai penuh. jgn terpancut plak!

kalau ikutkan, mmg ada rasa beza kalau pakai ron95 ngn ron97.
nk pulak kalau guna VPower Shell tu...mmg rasa seemuuuuuuuttt jer motot!
xtahannya harga la plak!!hehehe...

masa mula2 dpt motot dulu duk isi Ron97 shell..pastu tukar Petronas 95 plak.
skang tuang Esso 95, mmg pueh hati ngn Esso ni. Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
BlueThunder
Bapak kepada Bapak Budak
Bapak kepada Bapak Budak


Posts : 560
Join date : 2011-10-03
Age : 40
Location : Bt.16, Hulu Langat

PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Wed Oct 05, 2011 9:06 am

yg sy penah dpt...300km lebih kot...

isik penuh kt bhp lps tol gombak...sampai kemasik, ada 1 bar lg...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...   Today at 5:06 am

Back to top Go down
 
Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15  Next
 Similar topics
-
» Berapa top speed siput anda dan berapa RPM pada top speed...
» TUKAR BAJU UTK SIPUT ANDA????
» setting jam di meter siput
» top speed 250i
» speedometer kong

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: