Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in
Share | 
 

 VTS vs GTS

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 7
Join date: 2011-05-09

PostSubject: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 8:57 am

Salam hormat,
Saya dah berkira2 nak beli scooter SYM..Nak tanya apa beza VTS dgn GTS? mana kedai yg OK area KL ni?

TQTQ
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 77
Join date: 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 9:11 am

VTS -> in production
GTS -> older version, no longer in production.

Back to top Go down
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 7
Join date: 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 10:46 am

unpro wrote:
VTS -> in production
GTS -> older version, no longer in production.


Ooo..cam gitu...

TQTQ
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 321
Join date: 2011-03-24
Age: 32
Location: Cerok To'kun

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 10:58 am

GTS depa kata lagi power.. sbb tu depa carik GTS utk 2nd hand..

_________________

Orang putih sudah balik,Kini tinggal yang hitam putih,biar papa asal bergaya,Bukan musim bukan action - BAHALOL, XPDC
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 77
Join date: 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 11:13 am

power sebab CDi lain2 kan?

nak laju beli lah scooter 500cc ke atas, tak payah mod2.

VTS ni syok bawak jalan je, dalam panas, hujan, banjir dan jugak traffic jam...
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 76
Join date: 2011-04-22
Age: 50
Location: KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 12:35 pm

Azlan wrote:
Salam hormat,
Saya dah berkira2 nak beli scooter SYM..Nak tanya apa beza VTS dgn GTS? mana kedai yg OK area KL ni?

TQTQ

Hang kena tanya Tok E
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts: 321
Join date: 2011-03-24
Age: 32
Location: Cerok To'kun

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 12:55 pm

unpro wrote:
power sebab CDi lain2 kan?

nak laju beli lah scooter 500cc ke atas, tak payah mod2.

VTS ni syok bawak jalan je, dalam panas, hujan, banjir dan jugak traffic jam...

Yeke dia pakai CDI lain??

Dlm byk2 geng forumers ni sape yg pakai GTS??

_________________

Orang putih sudah balik,Kini tinggal yang hitam putih,biar papa asal bergaya,Bukan musim bukan action - BAHALOL, XPDC
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
yusopjdy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 10
Join date: 2011-05-01
Location: sarawak

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 2:12 pm

Salam bro, tak de bezanya VTS /GTS sama je top speed VTS/gts serupa kalu nak laju ambik je 250 evo sebab cc nya beza jauh dari VTS... affraid Evil or Very Mad
Back to top Go down
http://yusra9963@yahoo.com.my
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 7
Join date: 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 4:15 pm

encikgalol wrote:
unpro wrote:
power sebab CDi lain2 kan?

nak laju beli lah scooter 500cc ke atas, tak payah mod2.

VTS ni syok bawak jalan je, dalam panas, hujan, banjir dan jugak traffic jam...

Yeke dia pakai CDI lain??

Dlm byk2 geng forumers ni sape yg pakai GTS??

Ada beza ke dgn prestasi utk VTS / GTS? more info please...

TQ Question
Back to top Go down
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 7
Join date: 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 4:18 pm

yusopjdy wrote:
Salam bro, tak de bezanya VTS /GTS sama je top speed VTS/gts serupa kalu nak laju ambik je 250 evo sebab cc nya beza jauh dari VTS... affraid Evil or Very Mad

tapi beza harga pun besar...FYI, this gonna be my 1st bike..dulu ada gak pakai motor Honda C70 lampu bulat zaman sekolah2 dulu. BTW, ada nampak kat mudah.my GTS200 siap tukar coverset EVO 250, harga dlm 8+++ nego. Mohon bimbingan otai2 kat sini.. Cool
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 171
Join date: 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 2:02 am

Ambik baru je puas hati lepas tu convert coverset 250 dalam 800 tukar dgn kedai. Tanya King5zal cam ne dia buat.
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 77
Join date: 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 4:31 am

Kalau ni first bike, ambik yang baru.

then learn about maintaining and servicing your CVT, mungkin anda minat DIY.

Motor ni riding difficulty dia, I give it medium, so it will take a while for you to get use to it's feel. Overall, this is a good bike, be it raining or shine, flooding or traffic jam
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts: 1020
Join date: 2011-05-06
Age: 30
Location: klang-shah alam

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 6:51 am

Kalo kat area shah alam or klang kedai mana yg bagi cheapest price..mohon bantuan?
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts: 171
Join date: 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 8:14 am

Sirapisamin wrote:
Kalo kat area shah alam or klang kedai mana yg bagi cheapest price..mohon bantuan?

Kedai kat Kelang towkey dia Ariff mualaff tu. harga RM8888
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts: 76
Join date: 2011-04-22
Age: 50
Location: KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 9:12 am

kl area 9+++
Back to top Go down
 

VTS vs GTS

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 ::  :: -