Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 VTS vs GTS

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-05-09

PostSubject: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 8:57 am

Salam hormat,
Saya dah berkira2 nak beli scooter SYM..Nak tanya apa beza VTS dgn GTS? mana kedai yg OK area KL ni?

TQTQ
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 9:11 am

VTS -> in production
GTS -> older version, no longer in production.

Back to top Go down
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 10:46 am

unpro wrote:
VTS -> in production
GTS -> older version, no longer in production.


Ooo..cam gitu...

TQTQ
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 10:58 am

GTS depa kata lagi power.. sbb tu depa carik GTS utk 2nd hand..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 11:13 am

power sebab CDi lain2 kan?

nak laju beli lah scooter 500cc ke atas, tak payah mod2.

VTS ni syok bawak jalan je, dalam panas, hujan, banjir dan jugak traffic jam...
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 12:35 pm

Azlan wrote:
Salam hormat,
Saya dah berkira2 nak beli scooter SYM..Nak tanya apa beza VTS dgn GTS? mana kedai yg OK area KL ni?

TQTQ

Hang kena tanya Tok E
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 12:55 pm

unpro wrote:
power sebab CDi lain2 kan?

nak laju beli lah scooter 500cc ke atas, tak payah mod2.

VTS ni syok bawak jalan je, dalam panas, hujan, banjir dan jugak traffic jam...

Yeke dia pakai CDI lain??

Dlm byk2 geng forumers ni sape yg pakai GTS??
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
yusopjdy
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 10
Join date : 2011-05-01
Location : sarawak

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 2:12 pm

Salam bro, tak de bezanya VTS /GTS sama je top speed VTS/gts serupa kalu nak laju ambik je 250 evo sebab cc nya beza jauh dari VTS... affraid Evil or Very Mad
Back to top Go down
http://yusra9963@yahoo.com.my
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 4:15 pm

encikgalol wrote:
unpro wrote:
power sebab CDi lain2 kan?

nak laju beli lah scooter 500cc ke atas, tak payah mod2.

VTS ni syok bawak jalan je, dalam panas, hujan, banjir dan jugak traffic jam...

Yeke dia pakai CDI lain??

Dlm byk2 geng forumers ni sape yg pakai GTS??

Ada beza ke dgn prestasi utk VTS / GTS? more info please...

TQ Question
Back to top Go down
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon May 09, 2011 4:18 pm

yusopjdy wrote:
Salam bro, tak de bezanya VTS /GTS sama je top speed VTS/gts serupa kalu nak laju ambik je 250 evo sebab cc nya beza jauh dari VTS... affraid Evil or Very Mad

tapi beza harga pun besar...FYI, this gonna be my 1st bike..dulu ada gak pakai motor Honda C70 lampu bulat zaman sekolah2 dulu. BTW, ada nampak kat mudah.my GTS200 siap tukar coverset EVO 250, harga dlm 8+++ nego. Mohon bimbingan otai2 kat sini.. Cool
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 2:02 am

Ambik baru je puas hati lepas tu convert coverset 250 dalam 800 tukar dgn kedai. Tanya King5zal cam ne dia buat.
Back to top Go down
unpro
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 77
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 4:31 am

Kalau ni first bike, ambik yang baru.

then learn about maintaining and servicing your CVT, mungkin anda minat DIY.

Motor ni riding difficulty dia, I give it medium, so it will take a while for you to get use to it's feel. Overall, this is a good bike, be it raining or shine, flooding or traffic jam
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 6:51 am

Kalo kat area shah alam or klang kedai mana yg bagi cheapest price..mohon bantuan?
Back to top Go down
wajarian
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 171
Join date : 2011-03-24

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 8:14 am

Sirapisamin wrote:
Kalo kat area shah alam or klang kedai mana yg bagi cheapest price..mohon bantuan?

Kedai kat Kelang towkey dia Ariff mualaff tu. harga RM8888
Back to top Go down
TK
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 76
Join date : 2011-04-22
Age : 52
Location : KG Pasir Dalam, KL

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 9:12 am

kl area 9+++
Back to top Go down
encikgalol
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 321
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Cerok To'kun

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 9:55 am

wajarian wrote:
Sirapisamin wrote:
Kalo kat area shah alam or klang kedai mana yg bagi cheapest price..mohon bantuan?

Kedai kat Kelang towkey dia Ariff mualaff tu. harga RM8888

biaq betoi harga mcm tu?? gila ah cantik nombot tu.. hahaha..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/affeirul
mat_kry
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 227
Join date : 2011-03-24
Age : 29
Location : penang

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Tue May 10, 2011 5:31 pm

xdak pree brg n insurans 3rd party kot...
Back to top Go down
naown
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 19
Join date : 2011-04-15

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Fri May 13, 2011 10:55 pm

GTS - Complete Build Unit dari Taiwan
VTS - Pasang di SYM Alma

GTS cdi x dak cut mcm Elegan, compartment lain sikit dari vts lock dia saja, lain2 sama....power dari VTS?? maybe CBU dari Taiwan, sama ja la sy rasa....
Back to top Go down
mkong
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 253
Join date : 2011-03-25
Age : 41
Location : kulim

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Sat May 14, 2011 1:45 am

naown wrote:
GTS - Complete Build Unit dari Taiwan
VTS - Pasang di SYM Alma

GTS cdi x dak cut mcm Elegan, compartment lain sikit dari vts lock dia saja, lain2 sama....power dari VTS?? maybe CBU dari Taiwan, sama ja la sy rasa....
Naown punya GTS laju woooiii....tarsk masuk apa2 toyol lagi,,,,kalu dah bertoyol mau tau la.....
Back to top Go down
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Sat May 14, 2011 10:18 am

naown wrote:
GTS - Complete Build Unit dari Taiwan
VTS - Pasang di SYM Alma

GTS cdi x dak cut mcm Elegan, compartment lain sikit dari vts lock dia saja, lain2 sama....power dari VTS?? maybe CBU dari Taiwan, sama ja la sy rasa....

Thanks for the info! lambatnyr nak tunggu hujung bulan Mei nih!
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Sun May 15, 2011 6:10 am

aku dah g usha kat ariff muallaf tu la...kalo cash otr 9800 la bro
Back to top Go down
Azlan
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 7
Join date : 2011-05-09

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Sun May 15, 2011 7:54 am

Sirapisamin wrote:
aku dah g usha kat ariff muallaf tu la...kalo cash otr 9800 la bro

tp kalo tgk kat mudah, hanya RM8888 kat Arif
Back to top Go down
gts2u
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 90
Join date : 2011-05-03
Age : 39
Location : Rawang-Sg Buloh

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Sun May 15, 2011 3:18 pm

unpro wrote:
power sebab CDi lain2 kan?

nak laju beli lah scooter 500cc ke atas, tak payah mod2.

VTS ni syok bawak jalan je, dalam panas, hujan, banjir dan jugak traffic jam...
betul bro.aku baru seminggu je pakai vts ni...dan tadi aku baru ride dari arau - KL.tgh jalan panas melampau ada,ujan lebat pun ada.tapi redah semacam je dan ternyata vts is the best
Back to top Go down
Ajee
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 15
Join date : 2011-05-14

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon Jun 06, 2011 6:41 am

aku pun dah mula seronok tunggang vts, mmg btul mula2 kena biasakan diri lpas tu kita enjoyyyy!!
Back to top Go down
Sirapisamin
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1020
Join date : 2011-05-06
Age : 32
Location : klang-shah alam

PostSubject: Re: VTS vs GTS   Mon Jun 06, 2011 12:27 pm

aku baru angkat dalam 2 minggu dah test g Port Dickson - KLang ( 120 km ) and g Johor - Klang ( 350 km )...so far aku boleh kate VTS ku terbaik dari ladang!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: VTS vs GTS   Today at 5:54 am

Back to top Go down
 
VTS vs GTS
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 ::  :: -
Jump to: