Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Lampu brake blakang x menyala

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aji
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2015-04-25
Age : 36

PostSubject: Lampu brake blakang x menyala   Sat Apr 25, 2015 7:54 pm

As salam warga sym... nak tanya macam mana nak buka & tukar lampu belakang.
Sy switch on lampu pun x menyala...tekan brake pun x menyala
Adakah disebabkan fius tebakar atau waya longgar atau apa2 masalah yg sy x tau
Mintak tolong bagi pandangan sat
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 55
Location : Georgetown Penang

PostSubject: Re: Lampu brake blakang x menyala   Sun Apr 26, 2015 12:22 pm

aji wrote:
As salam warga sym... nak tanya macam mana nak buka & tukar lampu belakang.
Sy switch on lampu pun x menyala...tekan brake pun x menyala
Adakah disebabkan fius tebakar atau waya longgar atau apa2 masalah yg sy x tau
Mintak tolong bagi pandangan sat

Salam - lampu belakang tu semuanya LED dan bukannya bulb biasa jadi jagka ketahanan nya sepatutnya melebihi jangka hayat skuter ni sendiri. Rasa saya masalah mungkin lebih kepada fius terbakar dan sebaiknya minta mekanik yang pakar pasal wiring buat pemeriksan kerana jika fius terbakar itu biasanya petanda wiring bermasalah atau ada benda yang short.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Lampu brake blakang x menyala   Tue Apr 28, 2015 9:44 am

aji wrote:
As salam warga sym... nak tanya macam mana nak buka & tukar lampu belakang.
Sy switch on lampu pun x menyala...tekan brake pun x menyala
Adakah disebabkan fius tebakar atau waya longgar atau apa2 masalah yg sy x tau
Mintak tolong bagi pandangan sat
kalau masih dalam warranty, baik bwk p mforce claim.
kalau nk beli baru, mahal jgk bendalah ni seketul.

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Lampu brake blakang x menyala   Today at 6:55 pm

Back to top Go down
 
Lampu brake blakang x menyala
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Lampu brake blakang x menyala
» macam mana nak tambah lampu brake belakang klip2
» tak boleh start dgn tarik brake belakang
» Lampu SYM Evo 250
» lampu bateri menyala sentiasa

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: