Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 Vts 200 jerking...

Go down 
AuthorMessage
azlan4181
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2014-09-22
Age : 38

Vts 200 jerking... Empty
PostSubject: Vts 200 jerking...   Vts 200 jerking... EmptyMon Sep 22, 2014 5:12 am

bulan lepas vts aku jerking bila nak gerak..aku g WILHIN balakong, tukar belting n roller..smooth..
Then pergi kota bharu average speed 110...otw balik kl start jerking balik bila nak gerak, tp bila dah 50kmj ok...bawak balik ke WILHIN, tukar pulley taiwan rm280...smooth sampai skrg (dah seminggu)..ni baru balik dr JB maintain 110 speed d hiway..just sharing kot2 ada lagi yg masalah jerking..yg mana kata pomen kedai tu, banyak punca jerking ni...
Back to top Go down
jingut
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 4
Join date : 2013-05-15
Age : 39

Vts 200 jerking... Empty
PostSubject: Re: Vts 200 jerking...   Vts 200 jerking... EmptyMon Sep 22, 2014 11:20 am

tukar pulley ke CVT set rm280 tuh?
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Balakong, Selangor

Vts 200 jerking... Empty
PostSubject: Re: Vts 200 jerking...   Vts 200 jerking... EmptyTue Nov 11, 2014 5:37 am

azlan4181 wrote:
bulan lepas vts aku jerking bila nak gerak..aku g WILHIN balakong, tukar belting n roller..smooth..
Then pergi kota bharu average speed 110...otw balik kl start jerking balik bila nak gerak, tp bila dah 50kmj ok...bawak balik ke WILHIN, tukar pulley taiwan rm280...smooth sampai skrg (dah seminggu)..ni baru balik dr JB maintain 110 speed d hiway..just sharing kot2 ada lagi yg masalah jerking..yg mana kata pomen kedai tu, banyak punca jerking ni...
jerking ni kdg2 boleh disebabkan minyak yg meleleh masuk ke cvt shoe tu.
biasanya akan hilang bila buat service cvt tp lama2 akan jadi semula.
ada pomen bgth myb sbb kualiti myk greese yg kurang elok.

_________________
Vts 200 jerking... MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
azlan4181
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 3
Join date : 2014-09-22
Age : 38

Vts 200 jerking... Empty
PostSubject: Re: Vts 200 jerking...   Vts 200 jerking... EmptyTue Nov 11, 2014 7:05 pm

Tq bro..skrg ni jadi balik..adoi..tersedak2 mcm batuk kering dah ni..terutama kat trafic light n bonggol..kena letak gris balik la ni..
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Balakong, Selangor

Vts 200 jerking... Empty
PostSubject: Re: Vts 200 jerking...   Vts 200 jerking... EmptyWed Nov 12, 2014 3:51 am

azlan4181 wrote:
Tq bro..skrg ni jadi balik..adoi..tersedak2 mcm batuk kering dah ni..terutama kat trafic light n bonggol..kena letak gris balik la ni..
bwk p service cvt bang!
insyaAllah hilang la sengguk2 tu. Wink

_________________
Vts 200 jerking... MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
Sponsored content




Vts 200 jerking... Empty
PostSubject: Re: Vts 200 jerking...   Vts 200 jerking... Empty

Back to top Go down
 
Vts 200 jerking...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: