Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Big bore kit

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ketambatu
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-07
Age : 38

PostSubject: Big bore kit   Thu Sep 18, 2014 7:14 am

Assalamualikum & Salam Sejahtera...
Nak tanya kpd otai2 semua... sapa penah pakai big bore kit ni....




SYM GTS200/GTS250/300evo big bore cylinder kit. Get your scooter the power it so rightly deserves from 172cc to ~190cc & 250.6/263.7cc to 293.0cc. Provides performance, reliability and quality for your scooter

Kat maner nak cari benda ni? brp harga?  dan yang penting kesan jangka panjang kalau upgrade cc.

Mohon pencerahan...
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 55
Location : Georgetown Penang

PostSubject: Re: Big bore kit   Thu Sep 18, 2014 1:08 pm

ketambatu wrote:
Assalamualikum & Salam Sejahtera...
Nak tanya kpd otai2 semua... sapa penah pakai big bore kit ni....




SYM GTS200/GTS250/300evo big bore cylinder kit. Get your scooter the power it so rightly deserves from 172cc to ~190cc & 250.6/263.7cc to 293.0cc. Provides performance, reliability and quality for your scooter

Kat maner nak cari benda ni? brp harga?  dan yang penting kesan jangka panjang kalau upgrade cc.

Mohon pencerahan...

Rujuk kat ebay :

http://www.ebay.com.my/sch/i.html?_odkw=big+bore+cylinder+kit+172cc&LH_PrefLoc=2&_from=R40&_osacat=0&_trksid=p2045573.m570.l1313&_nkw=big+bore+cylinder+kit+172cc&_sacat=0
Back to top Go down
ketambatu
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-07
Age : 38

PostSubject: Re: Big bore kit   Sun Sep 21, 2014 5:33 am

ada 1 company jual benda ni kt singapore...

http://www.taihin.sg/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=1

tu nk tanya kt member2 kut-2 dah ada yang pasang piston besar ni... ada perbezaan ke dari segi top speed...
dan ada lain-2 part yang kena tukar...
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 55
Location : Georgetown Penang

PostSubject: Re: Big bore kit   Sun Sep 21, 2014 3:23 pm

ketambatu wrote:
ada 1 company jual benda ni kt singapore...

http://www.taihin.sg/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=1

tu nk tanya kt member2 kut-2 dah ada yang pasang piston besar ni... ada perbezaan ke dari segi top speed...
dan ada lain-2 part yang kena tukar...

Dari komen yang saya ambil dari ruangan forum luar negara rata rata nya memberikan komen yang positif dengan penambahan cc naik antara 5 dan 10 cc. Tiada komen tentang kerosakan yang berlaku cuma penggunaan minyak naik sedikit walaupun tidak begitu ketara. Kesimpulan yang dapat saya buat dari komen komen yang saya baca (lebih dari 10 komen kesemuanya) adalah POSITIF !
Back to top Go down
ketambatu
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 5
Join date : 2014-04-07
Age : 38

PostSubject: Re: Big bore kit   Mon Sep 22, 2014 4:07 am

mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
ada 1 company jual benda ni kt singapore...

http://www.taihin.sg/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=1

tu nk tanya kt member2 kut-2 dah ada yang pasang piston besar ni... ada perbezaan ke dari segi top speed...
dan ada lain-2 part yang kena tukar...

Dari komen yang saya ambil dari ruangan forum luar negara rata rata nya memberikan komen yang positif dengan penambahan cc naik antara 5 dan 10 cc. Tiada komen tentang kerosakan yang berlaku cuma penggunaan minyak naik sedikit walaupun tidak begitu ketara. Kesimpulan yang dapat saya buat dari komen komen yang saya baca (lebih dari 10 komen kesemuanya) adalah POSITIF !

sepatutnya takde problem bila pakai blok besar... macam LC byk yg upgrade pakai blok fz... memang bedesup lah..
cuma masalahnya kt M'sia ni kt maner yang ada jual blok 190cc ni... den dah pm kt fb kedai kt sg ni... tp masih lum reply lg,,, kalau ada den nk masuk sana utk beli...
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 55
Location : Georgetown Penang

PostSubject: Re: Big bore kit   Mon Sep 22, 2014 4:50 am

ketambatu wrote:
mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
ada 1 company jual benda ni kt singapore...

http://www.taihin.sg/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=1

tu nk tanya kt member2 kut-2 dah ada yang pasang piston besar ni... ada perbezaan ke dari segi top speed...
dan ada lain-2 part yang kena tukar...

Dari komen yang saya ambil dari ruangan forum luar negara rata rata nya memberikan komen yang positif dengan penambahan cc naik antara 5 dan 10 cc. Tiada komen tentang kerosakan yang berlaku cuma penggunaan minyak naik sedikit walaupun tidak begitu ketara. Kesimpulan yang dapat saya buat dari komen komen yang saya baca (lebih dari 10 komen kesemuanya) adalah POSITIF !

sepatutnya takde problem bila pakai blok besar... macam LC byk yg upgrade pakai blok fz... memang bedesup lah..
cuma masalahnya kt M'sia ni kt maner yang ada jual blok 190cc ni... den dah pm kt fb kedai kt sg ni... tp masih lum reply lg,,, kalau ada den nk masuk sana utk beli...

Boleh order melalui ebay - ada banyak dan harganya pun lebih murah dari di Malaysia maupun S'pore walaupun jika termasuk kos pos.
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Big bore kit   Tue Nov 11, 2014 5:39 am

dah ada yg pakai k ni?

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rc36v4
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-22

PostSubject: Re: Big bore kit   Fri Dec 05, 2014 3:53 am

mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
ada 1 company jual benda ni kt singapore...

http://www.taihin.sg/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=1

tu nk tanya kt member2 kut-2 dah ada yang pasang piston besar ni... ada perbezaan ke dari segi top speed...
dan ada lain-2 part yang kena tukar...

Dari komen yang saya ambil dari ruangan forum luar negara rata rata nya memberikan komen yang positif dengan penambahan cc naik antara 5 dan 10 cc. Tiada komen tentang kerosakan yang berlaku cuma penggunaan minyak naik sedikit walaupun tidak begitu ketara. Kesimpulan yang dapat saya buat dari komen komen yang saya baca (lebih dari 10 komen kesemuanya) adalah POSITIF !

sepatutnya takde problem bila pakai blok besar... macam LC byk yg upgrade pakai blok fz... memang bedesup lah..
cuma masalahnya kt M'sia ni kt maner yang ada jual blok 190cc ni... den dah pm kt fb kedai kt sg ni... tp masih lum reply lg,,, kalau ada den nk masuk sana utk beli...

Boleh order melalui ebay - ada banyak dan harganya pun lebih murah dari di Malaysia maupun S'pore walaupun jika termasuk kos pos.


pakai jer cbr 250cc punya...sy dh masuk 250 skarang..dulu pakai cbr150cc punya lepas engine problem dulu...tapi top speed kurang..bila tukar piston cbr250 punya piston baru la terasa bezanya dgn piston lama dia....laju jer pegi...kos pun murah...member tlg buat baru rm650 saja ....moto saya mileague pun dh dekat 120,000 km...skarang ni semua part dlm sym say ni dh tukar guna part elegen kecuali piston.. masuk cbr250 punya.......stakat ni alhamdulilah takdak masalah pakai piston besau and part elegen...
Back to top Go down
http://www.motogpf1store.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Big bore kit   Fri Dec 05, 2014 4:24 am

rc36v4 wrote:
mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
ada 1 company jual benda ni kt singapore...

http://www.taihin.sg/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=1

tu nk tanya kt member2 kut-2 dah ada yang pasang piston besar ni... ada perbezaan ke dari segi top speed...
dan ada lain-2 part yang kena tukar...

Dari komen yang saya ambil dari ruangan forum luar negara rata rata nya memberikan komen yang positif dengan penambahan cc naik antara 5 dan 10 cc. Tiada komen tentang kerosakan yang berlaku cuma penggunaan minyak naik sedikit walaupun tidak begitu ketara. Kesimpulan yang dapat saya buat dari komen komen yang saya baca (lebih dari 10 komen kesemuanya) adalah POSITIF !

sepatutnya takde problem bila pakai blok besar... macam LC byk yg upgrade pakai blok fz... memang bedesup lah..
cuma masalahnya kt M'sia ni kt maner yang ada jual blok 190cc ni... den dah pm kt fb kedai kt sg ni... tp masih lum reply lg,,, kalau ada den nk masuk sana utk beli...

Boleh order melalui ebay - ada banyak dan harganya pun lebih murah dari di Malaysia maupun S'pore walaupun jika termasuk kos pos.


pakai jer cbr 250cc punya...sy dh masuk 250 skarang..dulu pakai cbr150cc punya lepas engine problem dulu...tapi top speed kurang..bila tukar piston cbr250 punya piston baru la terasa bezanya dgn piston lama dia....laju jer pegi...kos pun murah...member tlg buat baru rm650 saja ....moto saya mileague pun dh dekat 120,000 km...skarang ni semua part dlm sym say ni dh tukar guna part elegen kecuali piston.. masuk cbr250 punya.......stakat ni alhamdulilah takdak masalah pakai piston besau and part elegen...

menarik tu bro!
bleh pm no fon x bro?
atau whatsapp saya, +6012.709.tujuh empat lapan dua

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
rc36v4
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 31
Join date : 2012-05-22

PostSubject: Re: Big bore kit   Fri Dec 05, 2014 4:37 am

Mie-G wrote:
rc36v4 wrote:
mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
mkgibran wrote:
ketambatu wrote:
ada 1 company jual benda ni kt singapore...

http://www.taihin.sg/index.php/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=1

tu nk tanya kt member2 kut-2 dah ada yang pasang piston besar ni... ada perbezaan ke dari segi top speed...
dan ada lain-2 part yang kena tukar...

Dari komen yang saya ambil dari ruangan forum luar negara rata rata nya memberikan komen yang positif dengan penambahan cc naik antara 5 dan 10 cc. Tiada komen tentang kerosakan yang berlaku cuma penggunaan minyak naik sedikit walaupun tidak begitu ketara. Kesimpulan yang dapat saya buat dari komen komen yang saya baca (lebih dari 10 komen kesemuanya) adalah POSITIF !

sepatutnya takde problem bila pakai blok besar... macam LC byk yg upgrade pakai blok fz... memang bedesup lah..
cuma masalahnya kt M'sia ni kt maner yang ada jual blok 190cc ni... den dah pm kt fb kedai kt sg ni... tp masih lum reply lg,,, kalau ada den nk masuk sana utk beli...

Boleh order melalui ebay - ada banyak dan harganya pun lebih murah dari di Malaysia maupun S'pore walaupun jika termasuk kos pos.


pakai jer cbr 250cc punya...sy dh masuk 250 skarang..dulu pakai cbr150cc punya lepas engine problem dulu...tapi top speed kurang..bila tukar piston cbr250 punya piston baru la terasa bezanya dgn piston lama dia....laju jer pegi...kos pun murah...member tlg buat baru rm650 saja ....moto saya mileague pun dh dekat 120,000 km...skarang ni semua part dlm sym say ni dh tukar guna part elegen kecuali piston.. masuk cbr250 punya.......stakat ni alhamdulilah takdak masalah pakai piston besau and part elegen...

menarik tu bro!
bleh pm no fon x bro?
atau whatsapp saya, +6012.709.tujuh empat lapan dua

whatsapp/call/sms saya 011-11923215... Smile
Back to top Go down
http://www.motogpf1store.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Big bore kit   Today at 5:08 pm

Back to top Go down
 
Big bore kit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Big bore kit
» vts 200 convert evo 250
» Modifikasi EVO (CDI, Pulley, Bigger bore)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: