Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014

Go down 
AuthorMessage
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
gabancorp

Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 43
Location : Shah Alam

PostSubject: Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014   Thu Jun 12, 2014 6:37 am

Nak tanya..

Lampu LED / Biru yg dipasang didepan kena saman jugak ke agak2nya?

Macam mana dgn lampu2 LED Strobe yg dipasang sebagai running light kat depan / belakang motor?
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014   Fri Jun 13, 2014 12:48 pm

gabancorp wrote:
Nak tanya..

Lampu LED / Biru yg dipasang didepan kena saman jugak ke agak2nya?

Macam mana dgn lampu2 LED Strobe yg dipasang sebagai running light kat depan / belakang motor?
Kalau ikut undang2, mmg xbleh psg sebarang lampu berwarna samada statik atau berkelip2.
yg boleh hanya lampu warna kuning signal.
Sbb tu, kalau nk buat running light, buatkan suis skali supaya time nk lalu roadblock, off kan lampu tu.
biasa JPJ xamik port sgt skuter mcm kita ni kecuali mmg nasib xbaik, siap jela nk menjawab. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
 
Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» party rooms as of feb 2014
» CCRL 40/40, 40/4 and FRC lists updated (8th March 2014)
» Games Releasing 2014
» 2014 Chess Engines World Cup
» CCRL 40/40, 40/4 and FRC lists updated (12th July 2014)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: