Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014

Go down 
AuthorMessage
gabancorp
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
gabancorp

Posts : 41
Join date : 2013-05-23
Age : 44
Location : Shah Alam

Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014 Empty
PostSubject: Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014   Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014 EmptyThu Jun 12, 2014 6:37 am

Nak tanya..

Lampu LED / Biru yg dipasang didepan kena saman jugak ke agak2nya?

Macam mana dgn lampu2 LED Strobe yg dipasang sebagai running light kat depan / belakang motor?
Back to top Go down
http://dhabsinaiuntuksemua.blogspot.com/
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
Mie-G

Posts : 4692
Join date : 2011-03-24
Age : 36
Location : Balakong, Selangor

Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014 Empty
PostSubject: Re: Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014   Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014 EmptyFri Jun 13, 2014 12:48 pm

gabancorp wrote:
Nak tanya..

Lampu LED / Biru yg dipasang didepan kena saman jugak ke agak2nya?

Macam mana dgn lampu2 LED Strobe yg dipasang sebagai running light kat depan / belakang motor?
Kalau ikut undang2, mmg xbleh psg sebarang lampu berwarna samada statik atau berkelip2.
yg boleh hanya lampu warna kuning signal.
Sbb tu, kalau nk buat running light, buatkan suis skali supaya time nk lalu roadblock, off kan lampu tu.
biasa JPJ xamik port sgt skuter mcm kita ni kecuali mmg nasib xbaik, siap jela nk menjawab. Smile

_________________
Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014 MG_ProudOwner
:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
 
Operasi besar-besaran PDRM/JPJ @ 16Jun 2014
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: