Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Tayar Sym 110/70/16 ??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
selina_lim
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2014-05-14
Age : 32

PostSubject: Tayar Sym 110/70/16 ??   Wed May 14, 2014 6:43 am

Hi semua!

Tahun ini sudah masuk tahun ke-3 saya menggunakan Sym Symphony 150SR. Sebelum ni takde masalah dengan motor tapi sekarang macam susah pulak nak carik bengkel yang ada tayar motor Sym 150 ni. Dah 3 bengkel saya pergi di area Kg. Datuk Harun / Taman Sri Manja off Jalan Kelang Lama; satu bengkel tu siap mintak buat full payment sebab kena order tapi sampai sekarang masih takde stock (of course they were willing to refund).

Tayar spec 110/70/16 ini agak "special" kata mekanik sebab memana supplier takde stock. So maybe ade sesiapa yang boleh bagi cadangan bengkel mana yang ada bekalan tayar SYM ni sebab keadaan tayar agak kritikal - tunggu nak "pop!"

Terima kasih!
Back to top Go down
av_00526
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2014-09-26
Age : 34

PostSubject: Re: Tayar Sym 110/70/16 ??   Fri Sep 26, 2014 10:36 pm

Mmg susah & mahal tayar saiz asal. Saya tukar michelin 90/70... speed lagi up..
Back to top Go down
 
Tayar Sym 110/70/16 ??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Tayar dan penjagaannya for your SYM VTS/GTS 200 V1
» Tayar bocor dan penampal
» Bunyi Tayar Bergesel & Gegaran Pada Tempat Letak Kaki
» Tekanan Tayar
» Tayar Sym 110/70/16 ??

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM Symphony 150-
Jump to: