Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya?Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 evo 250 jadian....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu Feb 16, 2012 2:06 pm

kt sg petani lebih kurang dlm rm 500 jer kot
Back to top Go down
eszeree@AG
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 692
Join date : 2011-05-18
Age : 35
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Feb 17, 2012 6:17 am

akupunya wrote:
kt sg petani lebih kurang dlm rm 500 jer kot

rm500 complete coverset ke bro??

ke trade in tambah rm500?

_________________
"I Came, I Saw, I DIY-ed"

Whenever We FREE...We RIDE! cheers
Whenever We RIDE...Its Not FREE! Wink
Back to top Go down
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Feb 17, 2012 2:38 pm

kalau tk salah dengar cam tulah....
sebab masa tanya cina tu, dia tgh sibuk...
nanti i tanya lain utk confirm
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Mon Feb 20, 2012 3:58 am

ramai plak yg 1 daerah ya!
nnt raya puasa nnt bleh la jalan2! Very Happy

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
mie/5005
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 128
Join date : 2011-12-28
Age : 45
Location : Subang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Mon Feb 20, 2012 8:46 am

Mie-G wrote:
ramai plak yg 1 daerah ya!
nnt raya puasa nnt bleh la jalan2! Very Happy

jauh betoi nite version kou mie-g...pose pon lambat laieeee
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 6:09 am

assalam otai2 petai skalian...aduhh baru tjumpa tread ni...dulu mcm xpasan lak! pale

aku nak amik motot kat kdai area shah alam ni (rasa de yg dh tau kot,sbb aku pnh ckp)...
aku dh byr duit booking nk bli, tp ble tgk mmber2 skalian bli (siap trade in cverset evo),rse mcm mahal kdai aku nk bli ni.... Mad

kdai tu offer:
harga asal motot 9589
insurans 450
road tax 30
registration 100
TOTAL 10219


free gift yg dia bagi (pilih 1 dari pakej A)
pakej A:
i)sym jaket
ii)coocase box 36L
iii)helmet LS2 stroke

Pakej B: (pilih 2 dari pakej B)
i)halmet laser nz
ii)coocase bracket
iii)raincoat laset
iv)glove arai

*tapi bila nak trade in coverset evo dia suh tambah 900 ,TAPI harga motot jadi 10600 (TANPA FREE GIFT)

bila baca kat tread ni, bro joy6169 ngn sorng lagi mamat bli ada yg tambah 300,450 DENGAN FREE GIFT,aku rasa kdai ni dah bnyak mahalnye...... affraid

pe pndapat petai2 skalian....nak aku cancel je ke amik kat sini......(aku byr duit booking sikit je,rm50!)
ingat nk tolong ssama melayu...... Neutral



Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 6:14 am

jhs8285 wrote:
assalam otai2 petai skalian...aduhh baru tjumpa tread ni...dulu mcm xpasan lak! pale

aku nak amik motot kat kdai area shah alam ni (rasa de yg dh tau kot,sbb aku pnh ckp)...
aku dh byr duit booking nk bli, tp ble tgk mmber2 skalian bli (siap trade in cverset evo),rse mcm mahal kdai aku nk bli ni.... Mad

kdai tu offer:
harga asal motot 9589
insurans 450
road tax 30
registration 100
TOTAL 10219


free gift yg dia bagi (pilih 1 dari pakej A)
pakej A:
i)sym jaket
ii)coocase box 36L
iii)helmet LS2 stroke

Pakej B: (pilih 2 dari pakej B)
i)halmet laser nz
ii)coocase bracket
iii)raincoat laset
iv)glove arai

*tapi bila nak trade in coverset evo dia suh tambah 900 ,TAPI harga motot jadi 10600 (TANPA FREE GIFT)

bila baca kat tread ni, bro joy6169 ngn sorng lagi mamat bli ada yg tambah 300,450 DENGAN FREE GIFT,aku rasa kdai ni dah bnyak mahalnye...... affraid

pe pndapat petai2 skalian....nak aku cancel je ke amik kat sini......(aku byr duit booking sikit je,rm50!)
ingat nk tolong ssama melayu...... Neutral




mahal tu bro...harga moto tu dh plus free gift la tu..tu psal mahal....
ko cari tpt lain ler...tolong diri dlu baru tolong org lain...hehehheehe...
pendapat aku...survey dlu baru beli.....

sory mod...lari topik jap...
Back to top Go down
puterapenang
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 141
Join date : 2012-03-07
Age : 41
Location : S.Perai Utara

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 6:16 am

akupunya wrote:
kt sg petani lebih kurang dlm rm 500 jer kot


kot ?...hehehhee...tp psal harga murah..kot pun kot la...
ko kasi map kedai tu...alamat ker...nk gak usha2...
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 6:55 am

aduss...aku rse mcm tburu2 lak p booking kat kdai ni...ntah la,kdg2 nk tlg bangsa sndiri tp bgsa sndiri ni la yg kdg2 nak %^%* lebih.....aduyaiii...

pe pndapatan otai petai yg lain??
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 7:05 am

jhs8285 wrote:
aduss...aku rse mcm tburu2 lak p booking kat kdai ni...ntah la,kdg2 nk tlg bangsa sndiri tp bgsa sndiri ni la yg kdg2 nak %^%* lebih.....aduyaiii...

pe pndapatan otai petai yg lain??
pilihan di tangan anda... anda berhak memilih.. Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 7:25 am

cuba deal lagi bro ngn tokei kedai tu.
mmg kalau bab harga, org kita xleh nk lwn dgn kedai bangsa lain sbb diorg dpt harga dari supplier pun dah lg murah dari org kita.
agak2 kalau dia dah xbleh nk deal lg, terpulang la kt bro samada nk cancel atau nk teruskan. Smile

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 9:36 am

joy6169 wrote:
gts2u wrote:
joy6169 wrote:
motor ni ambil kat rawang ,
cash RM9400
klu hutang RM10400, masa beli dia bagi free gift , halmet fullface, givi raincot, glove & acc kecik2 la ,
klu nk tukar set evo tambah RM450 lagi
bro,rawang ambik kat kedai mana?

Rawang dkt kedai Sin YI hong Motor
sb 2-1-3 @ 2-1-3a, jln rawang mutiara 1, tmn rawang mutiara, rawang


fuhhhh..td aku baru call tokey kdai ni...dia ckp ni harga lama le..tahun lpas pnye.. pale
harga cash rm9900...(free gift leh kawtim ngn dia) drunken

& kne top up dlm 900 utk tukar cverset evo......
mknenya rasional la mamat kdai shah alam ni offer kat aku... monkey
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 9:42 am

johan wrote:
zamri_pjv750 wrote:
Hasrul wrote:
johan wrote:
Dkt Darma Motor, Alam Damai Cheras. Dia offer harga tu sbb time tu aku baru amik motor, cantik lagi berkilat! kalau dah pakai and nak trade in lain harga la kot! Cuba la usha2 tgk. Aku pun tak berapa sure sgt pasal harge ni..

Betoi ke ni Johan, ke syarat dia kene beli VTS kat kedai dia jugak, baru dia offer trade-in EVO coverset tu dgn harga RM300 ?

Dharma ni dkt jer ngan umah aku....menarik nih!

aku pun rasa mesti kena beli moto kedai dia jugak...moto tak keluar kedai lagi dia offer siap2..kalau dah hit the road harga sudah lain...mungkin dia tak mau trade in langsung... Wink


ok geng mcm ni..aku pun konfius sebenarnye ape yg apek tu ckp kat aku masa aku baru nak amik motor dulu..dia ckp "bos, lu tamau tuka pakai body evo250 mcm itu motor ka bos?" aku tgk sebelah hujung sana ada motor evo250 kaler putih, mati2 aku ingat itu evo250, skali coverset je evo250, enjin vts200. tapi memang cun gile beb! aku pun tanya "berape kalau mau tuka?" dia kata "kalau sekalang lu tuka, kita angkat lu punya rm1500, itu body evo250 harga dia rm1800, sikijap siap nanti ptg lu datang balik amik motor" jadi kalau nak ikutkan, coverset baru aku rm1500 dia amik tolak coverset evo rm1800, tak ke kena tambah rm300 ratas aje??? "tapi bos ini harga sikalang offer aje, kalau sudah kluar kedai sudah lain harga tau bos" aku pun nganguk2 faham..dalam hati nak tuka je rasa, tapi konpem balik nanti, bini aku memekak kalah ekzos rxz!! tapi pendapat aku, lebih baik korang gi kedai ni tanye sendiri, apek tu baik & friendly..tak pernah tak senyum.. Very Happy

aku pun dah tepon kdai ni....ckp ngn yon,salesman dia...dia ckp tu harga lama....
dia kata xmungkin dpt harga trade in 300,harga lampu dpan je dh 8rat dia ckp.... No
n harga cash dh jd 10k.... Shocked drunken
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 10:06 am

Habis kedai mana yang anda dah berkenan dgn offer?

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 11:14 am

koji wrote:
Habis kedai mana yang anda dah berkenan dgn offer?

hehe...awalnye ko tanye soalan...bg la aku pk lelame sket.... scratch
xtau lg la..tp sbb aku dh byr duit booking 2,aku stay kat kdai shah alam tu la kot..... tongue
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 39
Location : Subang U5

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri Mar 30, 2012 11:22 am

jhs8285 wrote:
koji wrote:
Habis kedai mana yang anda dah berkenan dgn offer?

hehe...awalnye ko tanye soalan...bg la aku pk lelame sket.... scratch
xtau lg la..tp sbb aku dh byr duit booking 2,aku stay kat kdai shah alam tu la kot..... tongue
Hahahaha... ye ke..tunggu kau dapat moto baru aku tanya plak Very Happy

_________________
I I love you SYM
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
AmaD BkW6301
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 182
Join date : 2012-03-14
Age : 37
Location : puchong-kl-puchong

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Mon Apr 02, 2012 10:30 am

jangan tggu lama2, nanti lama2, dia diambil org..haha
Back to top Go down
ADL BLL4477
RIDER TEGAR
RIDER TEGAR


Posts : 1023
Join date : 2012-01-13
Location : Klang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Wed May 16, 2012 7:04 pm

Dah dpt lom?
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu May 17, 2012 4:13 am

blum lg la bro...aku dh byr duit booking dh 2bulan lbih...
mggu lpas (9hb mei) aku dh byr TUNAI pn kat kdai tu tp smpai skrg dia ckp stok xde...
aku pn xtau smpai ble aku kne tggu & tggu & tggu & tggu ni...

sadis2.....

Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full


Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 34
Location : Saujana Rawang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu May 17, 2012 5:26 am

jhs8285 wrote:
blum lg la bro...aku dh byr duit booking dh 2bulan lbih...
mggu lpas (9hb mei) aku dh byr TUNAI pn kat kdai tu tp smpai skrg dia ckp stok xde...
aku pn xtau smpai ble aku kne tggu & tggu & tggu & tggu ni...

sadis2.....


gulp.. No
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu May 17, 2012 7:22 am

sabor jela bro, nk buek cmno..xde rejeki lg nk merasa siput ni.
hehehe..

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
jhs8285
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 110
Join date : 2012-03-16
Location : Batu Pahat - Bangi - Ampang

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu May 17, 2012 8:42 am

huuu...sampai ble nak sabar ni...
aku pn xleh salahkan tuan kedai ni,dia bgtau distributors yg agihkan motot ni sikit...yg tggu ramai...aduyaiiiiiiii Mad

aku mcm ada terbaca kat forum mmg kilang SYM skrg bnyak pasang maxsym,btul ke?
t2 lagi...yg t2 ni pasang kat sini gak ke? cbu?

sabar dan trus sabar....berita terkini mamat ni ckp 25hb ni motot sampai....harap ni btul2 la bkn cobaan (dh 2 kali cobaan).....
Back to top Go down
Mie-G
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41


Posts : 4691
Join date : 2011-03-24
Age : 34
Location : Balakong, Selangor

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Thu May 17, 2012 9:09 am

dgr2 citer cmtu la...
dah rmai yg beratur duk tggu stok VTS ni.
jgn nnt tiba2 kedai naik rege udah ler!

_________________

:: Komuniti facebook Freerider ::
Back to top Go down
akupunya
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 80
Join date : 2012-01-18

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Fri May 18, 2012 1:50 pm

stok nk display pun dh tdk...
Back to top Go down
Petrofsky
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 79
Join date : 2012-04-12

PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Sun May 20, 2012 1:28 pm

Kedai motor kat area rumah aku ada lagi sebijik VTS itam rasanya ... taktau la kalau itu je stok yang dia ada, tapi dalam kedai tu, aku nampak sebijik tu je la ... kalau tak sabar, leh turun Jalan Bangsar, kedai Ban Guan Thye ...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: evo 250 jadian....   Today at 7:00 pm

Back to top Go down
 
evo 250 jadian....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» evo 250 jadian....

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: