Anda pemilik motor SYM? Ingin berkongsi pengalaman/pengetahuan teknikal dan sebagainya? Bincangkannya di SYM Owners Forum
 
HomeRegisterLog in

Share
 

 Kotak ikan utk SYM VTS 200

Go down 
AuthorMessage
jone262
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2013-02-18
Age : 44

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptySun Mar 03, 2013 4:37 pm

Salam
Seblm tu nk minta maaf kat otai2 sbb ulang blk topik luggage box @ kotak ikan nie.... Dh tgk kat forum yg seblm nie...
Tp rasanya itu harga lama dan model lama....
Dok rasa teringin nk psg kotak tu kat 200SE..
1 - Nk tau brp harga terkini utk kotak GIVI 50l atau Coocase 50l sekali dgn rack....kalau ada lampu lg cun....
2 - ada x cara psg kotak tu dgn rack tanpa perlu buang backrest 200SE tu.....
3 - mana lg baik monorack atau monokey?
Harap dpt bantuan.......
Back to top Go down
koji
Pegawai Tadbir Gred N41
Pegawai Tadbir Gred N41
koji

Posts : 3642
Join date : 2011-08-16
Age : 42
Location : Subang U5

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyWed Mar 13, 2013 5:58 am

Jawapan bagi soalan di atas :

1 - Nk tau brp harga terkini utk kotak GIVI 50l atau Coocase 50l sekali dgn rack....kalau ada lampu lg cun....
Jawapan : GIVI 50l lebih mahal dari Coocase 50l.
a. Givi = RM480 ke atas, silap2 cecah RM500
b. Coocase = RM380 siap rack givi.

2 - ada x cara psg kotak tu dgn rack tanpa perlu buang backrest 200SE tu.....
Jawapan : Macam susah la kalau tak buang backrest tuh.. kalau nak pakai jgk kena la buat rack box tu tinggi..kena DIY la rasanya.

3 - mana lg baik monorack atau monokey?
Jawapan : dedua better rasanya..

*Semua jawapan saya ada pendapat..kalau ada pendapat yg lebih baik.. sila nyatakan untuk di berkongsi bersama.

_________________
I I love you SYM
Kotak ikan utk SYM VTS 200 390_4265851836847_1098078539_n
Back to top Go down
http://brokoji.blogspot.com
jone262
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2013-02-18
Age : 44

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyWed Mar 13, 2013 2:53 pm

Thanx for d info bro Koji.... Minggu ni blm sempat nak survey herga lg.... Busy sikit....
Back to top Go down
suhaimi707
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2013-03-25
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyWed Mar 27, 2013 11:19 am

saya baru pasang kat sugai Buluh..RM320..saiz yg besar siap stop light lg..cun. Smile
Back to top Go down
zubirdaud
Bapak Budak B Full
Bapak Budak B Full
zubirdaud

Posts : 296
Join date : 2012-04-24
Age : 36
Location : Saujana Rawang

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyWed Mar 27, 2013 1:11 pm

Rm 320 tu brand apa..model yg mana?
Back to top Go down
suhaimi707
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2013-03-25
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyThu Mar 28, 2013 4:54 am

Model GIVI..
Back to top Go down
faizal60
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
faizal60

Posts : 13
Join date : 2013-03-12
Age : 58
Location : Kajang

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyFri Apr 12, 2013 5:15 am


Rasa nya model E350rn macam dalam gambar ni : http://paultan.org/2012/06/22/givi-releases-two-new-boxes-e30rn-e350rn/

Aku pun pasang semalam sebab macam ada Bro kata tak mahu isi gajah dalam box tu. Dia punya LED putih dan stop light merah cantik. Siap pasang di Sg Buloh dengan rack RM320.

Lepas pasang tu ada OTAI Sym sebab siput dia ada Thailand plate number and ada two way radio. Dia comment hmmmm ni box untuk kapcai tak balance dengan siput box kecik. Dia kata siput kena 48 liter or 50 liter punya box.
Back to top Go down
ajeb
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
ajeb

Posts : 6
Join date : 2013-03-09
Age : 35
Location : Prima Damansara

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyFri Apr 12, 2013 7:40 pm

faizal60 wrote:



Lepas pasang tu ada OTAI Sym sebab siput dia ada Thailand plate number and ada two way radio. Dia comment hmmmm ni box untuk kapcai tak balance dengan siput box kecik. Dia kata siput kena 48 liter or 50 liter punya box.


brader tu pakai sym warne itam selalu parking kat sparepart castrol kan.
Back to top Go down
faizal60
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
faizal60

Posts : 13
Join date : 2013-03-12
Age : 58
Location : Kajang

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyTue Apr 16, 2013 6:26 am

Aha dia pakai sym hitam. Tapi tak sure dia park kat Castrol selalu pasal ni pun 1st time gi Sg Buluh tu sebab ada urusan dekat kawasan tu.
Back to top Go down
jone262
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 14
Join date : 2013-02-18
Age : 44

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyWed May 22, 2013 6:24 pm

Salam..... Dh sambar kotak ikan Givi E450N with stoplight kat Alor Stuck. Herga kotak RM350. Rack givi heavh duty rm130.. Total rm480 plus installation. The best price yg leh dpt kat alor stuck ni... Ada kedai bg rm630 termsk rack utk kotak yg sama tp x der stoplight....l
Back to top Go down
vts3162
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
vts3162

Posts : 24
Join date : 2013-06-28
Age : 37
Location : Subang Jaya

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyTue Sep 03, 2013 6:32 am

Saya dah Pasang kt MMR minggu lepas....rege dlm rm360 siap pasang + rack GIVI sekali..brand Coocase 50L.
Back to top Go down
Hj Amir
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2013-09-18
Age : 56
Location : Temerloh

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyWed Sep 18, 2013 9:42 am

As salaam saya Hj Amir . Salam perkenalan dari saya.

Nak tanya MMR tu apa? Dan dimana?
Back to top Go down
rider3833
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
rider3833

Posts : 45
Join date : 2013-09-11
Age : 42

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyWed Sep 18, 2013 11:57 am

haji bole tgk kt sini

http://symforumclub.forumotion.com/t4-lokasi-bengkel-servis-center-yang-selalu-anda-pergi


Maju Motor Racing (MMR) Shah Alam
No 9, Jalan Cetak 16/3, 40000, Shah Alam.
03-5510 8036
Back to top Go down
Hj Amir
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 9
Join date : 2013-09-18
Age : 56
Location : Temerloh

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyThu Sep 19, 2013 7:43 am

Alhamdulillah terima kasih bro.
Back to top Go down
petoeah
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 2
Join date : 2014-01-27
Age : 41

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyMon Jan 27, 2014 2:53 pm

Salam, ada info utk bengkel di Melaka yg boleh pasang kotak ikan ni ? Sy pula teringin yg warna putih....
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 57
Location : Georgetown Penang

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyTue Feb 11, 2014 5:11 pm

Salam, nak tanya kat mana boleh dapat beli beckrest untuk kotak ikan model E450 ni dan berapa harga kalau ada member yang pernah beli ?
T kasih
Back to top Go down
poejangga
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L


Posts : 1
Join date : 2014-02-13
Age : 41

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyThu Feb 13, 2014 4:09 pm

Info harga kotak ikan di Melaka.
Nama kedai Zong Heng ( wxx.zongheng.cxx.mx) -> tukar la " x " tu dgn yg sepatutnya...

E55N         RM 1400.00
V47N         RM 1102.00
V46N TECH    RM 967.00

EACH BOX WILL INCLUDE WITH BRACKET(HR3-GT 200/250) RM 116.00
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 57
Location : Georgetown Penang

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptySat Feb 15, 2014 10:48 am

poejangga wrote:
Info harga kotak ikan di Melaka.
Nama kedai Zong Heng ( wxx.zongheng.cxx.mx) -> tukar la " x " tu dgn yg sepatutnya...

E55N         RM 1400.00
V47N         RM 1102.00
V46N TECH    RM 967.00

EACH BOX WILL INCLUDE WITH BRACKET(HR3-GT 200/250) RM 116.00

Salam ,terima kasih untuk info ni tapi apa yang saya perlukan adalah backrest (kusyen sandar) untuk dipasang pada kotak ikan ni jadi pembonceng bolehlah sandar dengan lebih selesa untuk perjalanan jauh. Saya cari kedai spare part yang jual kotak ikan ni pun dia orang tak ada simpan benda ni sesetengah tu tak tahu pun apa benda ni.
Back to top Go down
zackgrafik
Newbie Lesen L
Newbie Lesen L
zackgrafik

Posts : 20
Join date : 2014-01-08
Age : 55
Location : Bt 12, Jalan Cheras, Kajang

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyMon Feb 17, 2014 5:57 am

mkgibran wrote:
poejangga wrote:
Info harga kotak ikan di Melaka.
Nama kedai Zong Heng ( wxx.zongheng.cxx.mx) -> tukar la " x " tu dgn yg sepatutnya...

E55N         RM 1400.00
V47N         RM 1102.00
V46N TECH    RM 967.00

EACH BOX WILL INCLUDE WITH BRACKET(HR3-GT 200/250) RM 116.00

Salam ,terima kasih untuk info ni tapi apa yang saya perlukan adalah backrest (kusyen sandar) untuk dipasang pada kotak ikan ni jadi pembonceng bolehlah sandar dengan lebih selesa untuk perjalanan jauh. Saya cari kedai spare part yang jual kotak ikan ni pun dia orang tak ada simpan benda ni sesetengah tu tak tahu pun apa benda ni.

bagi saya… backrest kat kotak tu x praktikal sgt dari segi safety… pembonceng mgkn agak selesa dpt bersandar… tapi klu ditengokkan pada pin yg memegang kotak2 tu alahai… ade je kes x sandar pon boleh patah… klu kotak je jatuh xpe… takut ngan org2 blakang sekali cicir masa tgh syok bersandar… lainlah klu kotak di dikat skru kekal (xleh bukak2 dah) … opinion peribadi sy je ni...
Back to top Go down
mkgibran
Remaja Lesen B2
Remaja Lesen B2


Posts : 113
Join date : 2012-09-29
Age : 57
Location : Georgetown Penang

Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 EmptyMon Feb 17, 2014 6:33 am

zackgrafik wrote:
mkgibran wrote:
poejangga wrote:
Info harga kotak ikan di Melaka.
Nama kedai Zong Heng ( wxx.zongheng.cxx.mx) -> tukar la " x " tu dgn yg sepatutnya...

E55N         RM 1400.00
V47N         RM 1102.00
V46N TECH    RM 967.00

EACH BOX WILL INCLUDE WITH BRACKET(HR3-GT 200/250) RM 116.00

Salam ,terima kasih untuk info ni tapi apa yang saya perlukan adalah backrest (kusyen sandar) untuk dipasang pada kotak ikan ni jadi pembonceng bolehlah sandar dengan lebih selesa untuk perjalanan jauh. Saya cari kedai spare part yang jual kotak ikan ni pun dia orang tak ada simpan benda ni sesetengah tu tak tahu pun apa benda ni.

bagi saya… backrest kat kotak tu x praktikal sgt dari segi safety… pembonceng mgkn agak selesa dpt bersandar… tapi klu ditengokkan pada pin yg memegang kotak2 tu alahai… ade je kes x sandar pon boleh patah… klu kotak je jatuh xpe… takut ngan org2 blakang sekali cicir masa tgh syok bersandar… lainlah klu kotak di dikat skru kekal (xleh bukak2 dah) … opinion peribadi sy je ni...

Setuju saya - Safety Come First - nak kena survey pulak tahap "kekebalan" pemegang kotak ikan ni.
Back to top Go down
Sponsored content




Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty
PostSubject: Re: Kotak ikan utk SYM VTS 200   Kotak ikan utk SYM VTS 200 Empty

Back to top Go down
 
Kotak ikan utk SYM VTS 200
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Sembang Teknikal SYM :: Sembang Teknikal SYM VTS/GTS 200-
Jump to: